İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Türkiye, kadınların gücüyle yükseliyor: AK Parti’den NATO'da güçlü temsil

Türkiye, kadınların gücüyle yükseliyor: AK Parti’den NATO'da güçlü temsil

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, ABD'nin Dayton kentinde düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi Bahar Genel Kurulu'nda Türkiye’yi temsil etti. “Kadın varsa umut vardır” diyerek Türkiye’nin kadın, barış ve güvenlik vizyonunu dünyaya anlatan Ercan, AK Parti’nin öncülüğünde hayata geçirilen somut adımları ve gelecek hedeflerini paylaştı.

MUHABİR: Bülent Çolakoğlu

Kadının Gücü, Türkiye’nin Gücüdür

AK Parti’nin güçlü kadın temsilini uluslararası platformlara taşıyan önemli isimlerden biri olan Tuğba Işık Ercan, NATO Parlamenter Asamblesi Bahar Genel Kurulu’nda, Türkiye’yi başarıyla temsil etti. "Kadın, Barış ve Güvenlik" temalı oturumda konuşan Ercan, Türkiye’nin bu alandaki politikalarını ve vizyonunu ortaya koyarak dikkatleri üzerine çekti.

Ercan konuşmasında, kadınların güvenlik, diplomasi ve liderlik gibi alanlarda daha fazla yer almasının artık bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak şu ifadeyi kullandı:

“Kadın varsa umut vardır, istikrar vardır, barış vardır.”

Kadın Temsiliyetinde Kararlılık ve Vizyon

Türkiye’nin önümüzdeki yıllara dair hedeflerini paylaşan Ercan, yerel yönetimlerde kadın temsil oranının %25’e, TBMM’de %30’a çıkarılmasının planlandığını ve kadın büyükelçi sayısının iki katına çıkarılacağını ifade etti. Bu hedeflerin yalnızca nicel oranlar olmadığını belirten Ercan, bu adımların aynı zamanda “toplumsal kalkınma ve sürdürülebilir barış için stratejik bir zemin” oluşturduğunu söyledi.

“Kadınları Güçlendirmek, Toplumu Güçlendirmektir”

NATO ülkelerine çağrıda bulunan Ercan, kadın temsiliyeti konusunda somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, en az %30 oranında zorunlu temsil ve özel bütçelerle desteklenmiş kadın-barış güvenlik çalışmalarının hayata geçirilmesini önerdi.

“Toplumun yarısı kadınsa, neden temsil de yarı yarıya olmasın?” diyen Ercan, “Kadının güçlenmesi, milletimizin güçlenmesidir” ifadesiyle önemli bir mesaj verdi.

Türkiye’den Somut Başarılar NATO Sahnesinde Anlatıldı

Oturumda Türkiye’nin kadın, barış ve güvenlik alanındaki adımları da detaylı şekilde paylaşıldı:

2002’de %2 olan kadın milletvekili oranı %20’ye yükseldi

Kadın belediye başkanı yaş ortalaması Avrupa’nın en gençleri arasında

NATO operasyonlarında görev alan kadın personel sayısı artırıldı

Kadın büyükelçi ve uluslararası kuruluşlardaki kadın temsilci oranı yükseldi

Kadın girişimci sayısı 4 kat arttı

Mikro kredi uygulamalarıyla 200 bini aşkın kadın desteklendi

Kadın Siyaset Akademileriyle Liderlik Yolculuğu

AK Parti’nin vizyoner projeleri arasında yer alan Kadın Siyaset Akademisi, Liderlik Okulları ve Yerel Yönetimler Kadın Akademisi gibi programlarla binlerce kadın siyasette, yerel yönetimlerde ve karar alma mekanizmalarında aktif rol almaya teşvik edildi.