Gaziantep’in kurtuluşunu büyük bir gururla kutladıklarını ifade eden Halit Acar, Gaziantep savunmasının bir milletin bağımsızlığı yolunda verdiği en onurlu direnişlerden biri olarak tarihe geçtiğini belirtti. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Anadolu’nun işgale uğramasıyla Fransız kuvvetleri tarafından kuşatılan Antep halkının esareti kabul etmediğini hatırlatan Acar, özgürlük tutkusunun bu kez Anteplilerin cesaretiyle ortaya çıktığını söyledi.
Gazi unvanının ve İstiklal Madalyası’nın ağır bedeller ödenerek kazanıldığını dile getiren Acar, cephaneliği olmayan bir halkın aylar boyunca tam teçhizatlı işgal kuvvetlerine karşı verdiği mücadelenin tarihte eşine az rastlanır bir direniş destanı olduğunu ifade etti. Bu süreçte kentin nüfusunun önemli bir bölümünün hayatını kaybettiğini belirten Acar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantepliler için söylediği sözlerin bu kahramanlığı en güçlü şekilde ortaya koyduğunu kaydetti.

Gaziantep halkının tüm imkânsızlıklara rağmen işgalcilere karşı sergilediği topyekûn mücadelenin, bugün için de önemli dersler barındırdığını vurgulayan Halit Acar, bu coğrafyanın insanının zor şartlar altında üretmeye, başarmaya ve mücadele etmeye alışkın olduğunu dile getirdi. Günümüzde Gaziantep’in Türkiye’nin ekonomik mücadelesinde öncü şehirlerden biri olmasının da bu tarihi mirasın bir sonucu olduğunu ifade etti.
Halit Acar, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden 6 bin 317 şehidi ve tüm gazileri rahmet, minnet ve şükranla anarak, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümünü kutladı.