İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ak Partili milletvekilinin o sözleri gündem oldu!

Ak Partili milletvekilinin o sözleri gündem oldu!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis'in katıldığı bir televizyon programında "Öldürülen erkek sayısı kadınların 12 katı. Biz sadece kadınları ifade ediyoruz. Sanki Türkiye’de çok fazla kadın öldürülüyor" sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün üzerinden henüz bir gün geçmesine rağmen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis'in kadın cinayetleri hakkında yaptığı açıklamalar sosyal medyaya damga vurdu.

Nergis, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin kadın cinayetleri açısından dünyadaki diğer ülkelere göre daha iyi durumda olduğunu söyledi. 

"Amerika'da bir milyonda 12 kadın şiddete kurban gidiyor" diyen Nergis, Türkiye'deki sayının bunun yarısı olduğunu ifade etti.

"ÖLDÜRÜLEN ERKEK SAYISI KADINLARIN 12 KATI"

Bunun üzerine “2020 yılında 300 kadın öldürüldü” ifadelerini kullanan program sunucusuna yanıt veren Nergis, şunları söyledi:

"Bakın ama öldürülen erkek sayısı bunun 12 katı. Biz sadece kadınları ifade ediyoruz. Medya bu işin alıcısı olduğu için çok kullanıyor. Kadına karşı şiddet olaylarını çok kullanıyor, çok haberleştiriyor. Bu da yanlış bir algı yaratıyor, sanki Türkiye’de çok fazla kadın öldürülüyor. Rakamlar ortada."