Yeni Birlik Gazetesi Gündem Akşam serinliğinde iskelede buluşan amatör balıkçılar keyifli anlar yaşıyor

Akşam serinliğinde iskelede buluşan amatör balıkçılar keyifli anlar yaşıyor

Tekirdağ'da amatör balıkçılar akşam serinliğinde Rumeli İskelesi'nde buluşarak hem balık tutuyor hem de stres atıyor.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, akşam serinliği ile buluşan amatör balıkçılar, Rumeli İskelesi'nde keyifli anlar yaşıyor. Haftasonları yoğunlaşan bu aktivite, balık tutmanın yanı sıra sosyal etkileşim imkanı sunuyor.

Amatör balıkçıların buluşma noktası

Gün batımında oltalarıyla iskeleye gelen vatandaşlar, hem dinlenme hem de eğlence arayışında. Balık tutmanın yanı sıra, deniz kenarındaki sohbet ve dostluklar, akşam saatlerinde oluşan atmosferi özel kılıyor. Balıkçıların çoğunluğunu erkekler oluştururken, aralarında kadın amatör balıkçılara da rastlamak mümkün.

Denizle iç içe geçen 10 yıl

Emekli hemşire Nalan Nalbantlar, on yıllık balıkçılık deneyimiyle bu uğraşı hobi olarak sürdürdüğünü belirtti. Nalbantlar, Tekirdağ'ın çeşitli bölgelerinde balık tuttuğunu vurgularken, balık sirkülasyonundaki azalmanın nedenleri üzerine de durdu. "Beslenme alanlarının yokluğu, balıkların kıyıya yaklaşmasını engelliyor," diyor. Bu duruma dikkat çeken Nalbantlar, balıkların korunması ve yumurtlama alanlarının artırılması gerektiğini savunuyor.

Topluluk ruhu ve dostluk

Nalbantlar, iskeledeki arkadaşlık ortamına ve yardımlaşma kültürüne de dikkat çekiyor. "Burada herkes birbirine yardımcı oluyor. Emekli olup gelenler ya da işten sonra vakit geçirenler birbirini tanıyor," diyerek, bu sosyal alanın hem keyifli hem de faydalı olduğunu belirtiyor.

Diğer balıkçılardan Kemal Topçu ise balık tutmanın stres atma yöntemi olduğunu söylüyor. "Nasipte ne varsa onu alacağız. Bu bizim için güzel oluyor," diyen Topçu, iskeleyi mesken edinen amatör balıkçıların ruh halinin olumlu etkilerini vurguluyor.

Sonuç olarak, akşam saatlerinde oltalarını denize bırakan amatör balıkçılar, sadece balık tutmakla kalmayıp; Rumeli İskelesi'nde sosyal bir ortamın da parçası olmanın tadını çıkarıyorlar.

AMATÖR BALIKÇILAR, RUMELİ İSKELESİ’NE AKIN EDEREK HEM BALIK TUTUYOR HEM DE GÜNÜN STRESİNİ...

AMATÖR BALIKÇILAR, RUMELİ İSKELESİ’NE AKIN EDEREK HEM BALIK TUTUYOR HEM DE GÜNÜN STRESİNİ ATIYOR.