İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bakan Kurum: Hasar tespit çalışmaları sona erdi

Bakan Kurum: Hasar tespit çalışmaları sona erdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir'de başlatılan hasar tespit çalışmalarının dün tamamlandığını bildirerek, 'ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık' durumda 506 bina ile 4 bin 239 bağımsız bölüm tespit edildiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de yıkıma neden olan Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.6 büyüklüğü depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının dün sona erdiğini açıkladı. Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

"İzmir’de depremden sonra başlattığımız arama kurtarma, enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarımızı dün itibariyle tamamladık. Toplamda 109 bin 921 binada 586 bin 565 bağımsız bölümde hasar tespitini nihayete erdirdik. Ekiplerimizin bölgede sürdürdüğü çalışmalarda ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık durumda olan 506 bina, 4 bin 239 bağımsız bölüm tespit edilirken 5 bin 119 binamızın az hasarlı, 511’inin de orta hasarlı olduğu belirlendi. Sahada bir taraftan, yaklaşık 6 bin 500 personel ve 927 araçla çalışmalarımızı sürdürüyor, diğer taraftan da vatandaşlarımızdan gelen talepleri karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımıza taşınma, kira ve nakdi eşya yardımlarına devam ederken Bayraklı’da 1000 birimden oluşan konteyner kentimizi kurmayı da sürdürüyoruz. İhtiyaç durumuna göre konteyner kent sayımızı da arttıracağız."

Kurum, "Binaların depremden kaynaklı hasarlarını dikkate alarak, binaları 6 farklı hasar derecesiyle sınıflandıran teknik ekiplerimizin hazırladığı envanterler ışığında İzmir'de deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz" dedi.