Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bayburt'ta su yönetimi için İl Su Kurulu toplantısı yapıldı

Bayburt'ta su yönetimi için İl Su Kurulu toplantısı yapıldı

Bayburt'ta, su kaynaklarının yönetimi ve yatırımları hakkında İl Su Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Bayburt’ta, su kaynaklarının verimli kullanımı, taşkın ve kuraklıkla mücadele, içme ve kullanma suyu yatırımları ile 2026 yılında yürütülecek çalışmalar ele alındığı İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse, ilgili kurum temsilcileri ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğü teknik ekibi katıldı.

Toplantıda, su verimliliğinin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar, su kalitesinin iyileştirilmesi, modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan su kirliliğinin önlenmesi konuları değerlendirildi. Ayrıca, taşkın ve kuraklığa karşı yürütülen mücadeleler hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.

2025 yılı İl Su Kurulu kararlarının uygulanma süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve 2026 yılında hayata geçirilecek çalışmalara yönelik kararlar alındı. Toplantıda, su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere güvenle aktarılması amacıyla kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi gerekliliği vurgulandı.

BAYBURT’TA İL SU KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAYBURT’TA İL SU KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAYBURT’TA İL SU KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ