İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bülent Arınç SİNPAŞ'ın teklifini doğruladı

Bülent Arınç SİNPAŞ'ın teklifini doğruladı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ yönetim kurulu üyeliğine atandığı iddialarını yalanladı. Arınç teklifi doğrulayarak "Vicdan ve etik açıdan uygun görmediğim için kabul etmedim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ'ın kendisine yönetim kurulu üyeliği teklifi getirdiğini, ancak kendisinin bunu kabul etmediğini açıkladı.

"ETİK AÇIDAN UYGUN GÖRMEDİĞİM İÇİN KABUL ETMEDİM"

Arınç, "Şirket 40 gün önce davanın bittiğinin altığını çizerek şirketlerin Türk Ticaret Kanunu gereğince kamuyu temsilen yönetim kurullarında bulunan bağımsız yönetim kurulu üyeliğini bana teklif etti. Ben bu teklifi vicdan ve etik açıdan uygun görmediğim için kabul etmedim. Şirket bunun üzerine 02.09.2020 tarihinde KAP'a bildirimde bulunarak açıklama yaptı" ifadesini kullandı.

​SİNPAŞ da Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği düzeltme metninde yönetim kurulu üyeliğine atama kararında isim hatası yapıldığını kaydetti. Açıklamada şöyle dendi:

"AÇIKLAMA SEHVEN YAPILDI"

"Şirketimizde boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atama yapılmasına dair 01.09.2020 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılmış olan açıklamamız şirketimizin ilgili departmanları arasındaki bir iletişim hatası nedeniyle sehven yapılmıştır. Yönetim Kurulumuzca boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğimiz için henüz bir karar alınmamış ve sayın Arınç ile de konu karşılıklı görüşülmemiştir.  Boş olan Yönetim Kurulu Üyeliğimiz için ilk Genel Kurulumuza arz edilmek üzere, yakında bir atama yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Fatih Altaylı Arınç'ın bir davada başhakemlik yaptığı ve lehine oy kullandığı şirkete yönetim kurulu üyesi olarak atandığını iddia etmişti.