Bursa’da mobil oto yıkama hizmeti veren Tuğrul Deligöz, sokakta park halinde gördüğü kirli araçları, sahiplerinden habersiz ve ücretsiz bir şekilde yıkayarak ilgi çekiyor. Yaklaşık iki ay önce başlattığı "iyilik serisi" kapsamında toplamda 28 aracın yenilenmiş haliyle sahiplerine ulaştırılmasını sağladı.
İyilik serisi nasıl başladı?
Deligöz, Türkiye'de mobil oto yıkama sistemini iki yıl önce kurduğunu belirterek, ücretsiz yıkama fikrinin nasıl ortaya çıktığını aktardı. Bir gün, yaşlı bir vatandaşın aracını yıkamak istemesi üzerine bu fikir geliştirildi. Deligöz, "Bir gün yaşlı bir amca 'Benim arabamı da yıkar mısınız?' dedi; bu öneri bizlere ilham verdi" şeklinde konuştu.
Kirli araçlar tercih ediliyor
Tuğrul Deligöz, temizleyecekleri araçların marka veya modelinin önemli olmadığını vurgulayarak, özellikle kirli araçları tercih ettiklerini aktardı. "Kirli araçları seçiyoruz çünkü temizlendiğinde fark daha belirgin oluyor; amacımız yaptığımız çalışmayı insanlara göstermek" dedi. Deligöz, şu ana kadar yıkanan 28 aracın sahiplerinden herhangi bir ücret talep etmediklerini de ekledi.
Sonuç olarak, Deligöz'ün girişimi sadece bireylere değil, sektöre de bir iyilik serisi olarak yayıldı. Diğer mobil oto yıkamacılarının da bu duruma katılmasıyla, iyiliklerin artarak sürdüğü bir atmosfer oluştu. Deligöz, "İstihdam sağlayıcı bir etki yarattık. Ne kadar çok izlenirse, o kadar iş demek" diyerek, bu girişimin geniş bir kitleye ulaştığını ifade etti.
Ayrıca, araç sahipleri zaman zaman teşekkür etmek amacıyla ödeme yapmak isteseler de, Deligöz bu teklifler için teşekkür etmekle yetindiklerini belirtiyor. "Kimseden para talep etmiyoruz; açıkça belirtmek gerekirse amacımız sadece insanlara küçük bir iyilik yapmak" diye ekledi.

BURSA’DA MOBİL OTO YIKAMA İŞİ YAPAN TUĞRUL DELİGÖZ, SOKAKTA PARK HALİNDE GÖRDÜĞÜ KİRLİ ARAÇLARI SAHİPLERİNDEN HABERSİZ VE ÜCRETSİZ ŞEKİLDE YIKAYARAK DİKKAT ÇEKİYOR. YAKLAŞIK 2 AY ÖNCE BAŞLAYAN "İYİLİK SERİSİ" KAPSAMINDA 28 ARACIN TEMİZLİĞİNİ YAPAN DELİGÖZ, HAZIRLADIĞI VİDEOLARI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIYOR.