İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Devlet Bahçeli en yakınındaki ismi görevden alıyor!

Devlet Bahçeli en yakınındaki ismi görevden alıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'e yeni MYK'da yer vermeyeceği öğrenildi.

Bahçeli'nin, veliahtı olarak gösterilen Yönter'e yeni başkanlık divanında yer vermeyecek olması Ankara kulislerinde çarpıcı bir gelişme olarak yorumlandı.

Ankara Arena Spor Salonu'nda 18 Mart tarihinde 13. Olağan Büyük Kurultay'ını gerçekleştirecek olan MHP'de hazırlıklar sürüyor. "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik" ve "Kazanan Türkiye olacak" sloganlarının kullanılacağı kurultayda, partinin en üst yönetim organları olan MYK ve MDK'da dikkat çeken değişiklikler yaşanacak.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık divanındaki bazı isimlere yeni dönemde yer vermeyecek. Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'i kurultayda MYK dışında bırakacak. MHP'de, genel başkanın veliahtı olarak gösterilen Yönter'in parti yönetiminin dışında kalacak olması Ankara kulislerinde sürpriz olarak yorumlandı.

Diğer yandan Bahçeli'nin eski genel başkan yardımcısı Atila Kaya'dan ise geri dönmesini istediği ifade edildi. Bahçeli'nin, 16 Nisan 2017'de gerçekleşen ve Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiren referandumda MHP'nin "evet" demesine tepki göstererek görevinden istifa eden Kaya ile bir görüşme gerçekleştireceği ve son kararın bu görüşmenin ardından verileceği belirtildi.