Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazze’de kalıcı barış için her türlü adımı atacaklarını belirten Erdoğan, uluslararası toplumun kararlı ve yaptırım gücü olan bir irade ortaya koymasının Netanyahu’yu durduracağını söyledi. Erdoğan, “Verdiği sözü bir çırpıda çiğneyen, göz göre göre cinayet işleyen bir canilikle karşı karşıyayız. Hamas, İsrail’in bütün provokasyonlarına karşı sabır gösteriyor ve ateşkese bağlı kalıyor” dedi.
Suriye’nin İstikrarı Türkiye İçin Esastır
Netanyahu’nun “Türkiye’yi Suriye’de biz durdurduk” sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünün Türkiye için öncelikli olduğunu vurguladı. “Ülkemizin millî güvenliği ve huzuru söz konusu olduğunda hangi adımları attığımız herkesin malumudur. Benzeri bir tehdit ve tehlikeyle tekrar karşılaşmak istemeyiz, ama karşılaşırsak da gereğini yaparız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin stratejik önceliklerine uygun adımlar atmaya devam edeceğini belirtti.

Terörsüz Türkiye Süreci Sabır ve Cesaretle İlerliyor
Meclis Komisyonu’nun İmralı’ya gitme kararının önemine değinen Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak Terörsüz Türkiye çalışmalarının eşgüdüm içinde yürütüldüğünü söyledi. “Süreci kazasız belasız getirdik. Terörsüz Türkiye menziline varana kadar sabırla, samimiyetle, cesaretle ve kararlılıkla hareket edeceğiz” dedi.
Trump’ın Ukrayna Barış Planı Değerlendirildi
ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’ya sunduğu 28 maddelik barış önerisini değerlendiren Erdoğan, adil bir barışın kaybedeni olmayacağını belirtti. Erdoğan, uzlaşının, hemfikir olunan konularla ve pozitif gündemle başlayan müzakerelerle mümkün olabileceğini vurguladı.
Türkiye Kendi Yolunu Çiziyor
“Yükselen güç” olarak Türkiye’nin yeni hamlelerine de değinen Erdoğan, ülkenin kalkınma hedeflerini anlattı. Yüksek teknoloji, enerji ve Ar-Ge alanlarında yerli üretim kapasitesini artırmayı planladıklarını söyleyen Erdoğan, kendi tankını, uçağını ve insansız hava aracını ürettiklerini belirtti. Erdoğan, ülkenin geleceğini 50-100 yıl sonrası perspektifiyle inşa ettiklerini vurguladı.