Sermaye piyasalarındaki işlemlere yönelik yürütülen fon soruşturmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının sürdürdüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ergun hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “rüşvet” suçlamaları yöneltildi. Soruşturmanın devam ettiği bildirilirken, gözaltı kararına ilişkin ayrıntıların önümüzdeki süreçte netleşmesi bekleniyor.
Borsa İstanbul Genel Müdürü gözaltında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi amacıyla yürütülen fon soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında son olarak Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
Ergun'un, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “rüşvet” iddiaları nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi. Böylece fon soruşturması kapsamında yürütülen adli işlemlere Borsa İstanbul'un üst düzey yönetiminden bir isim de dahil oldu.
Soruşturma sermaye piyasalarındaki işlemleri kapsıyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmanın odağında sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler bulunuyor. Fon soruşturması kapsamında daha önce de çeşitli adli işlemler gerçekleştirilmişti.
Korkmaz Enes Ergun'un gözaltına alınması, soruşturmanın yeni gelişmesi olarak kayıtlara geçti. Ancak Ergun'a yöneltilen suçlamaların hangi somut işlem veya iddialara dayandığı konusunda kamuoyuyla ayrıntılı bir bilgi paylaşılmış değil.
Soruşturmanın kapsamı, diğer şüphelilerle olası bağlantılar ve incelenen işlemlere ilişkin yeni açıklamaların adli süreç ilerledikçe yapılması bekleniyor.