İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Gelecek Partisi ismi ve logosu nasıl oluştu? Davutoğlu anlattı!

Gelecek Partisi ismi ve logosu nasıl oluştu? Davutoğlu anlattı!

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, partisinin isminin ve logosunun ortak akılla bulunduğunu ifade etti.

Gelecek Partisi bugün düzenlenen törenle kuruluşunu ilan etti. Törende yaptığı konuşma ile partisinin ilkelerini anlatan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını da cevapladı. Partinin kurulmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Davutoğlu, üç aydır yoğun bir tempoyla çalışarak Türkiye'nin her yerinden, her yaştan ve her meslekten güçlü bir ekip kurduklarını söyledi.

İsim ve logo için çok teklif geldi
Parti logosu olarak çınar ağacı kullanılması ve 'Gelecek Partisi' isminin kimin fikri olduğuyla ilgili soruya "ortak akıl" yanıtını veren Davutoğlu, "Çok sayıda isim ve logo teklifi geldi, birer birer eledik. Bazıları da kamuoyuna yansıdığı için gelen tepkilerle eledik ve test ettik. Yani hangi isim etrafında bir yoğunluk var, biraz da sürpriz etkisi olması lazımdı. Aslında öğretici ve bir yandan da hepimiz için birbirimizi tanıdığımız bir süreç oldu" diye konuştu.

Çınar ağacı bir sembol
"Çınar yaprağı" olan parti logosuna ilişkin ise Davutoğlu, çınar ağacının sembol bir ağaç olduğunu, yaprağının ve renginin özellikleri dolayısıyla logoda kullandıklarını söyledi. Davutoğlu, "İnşallah bu heyetten ben çok umutluyum. En önemli şey ortamın, psikolojinin oluşması. Psikoloji oluşunca sosyoloji oluşur, sosyoloji oluşunca siyaseti şekillendirir. Biz bugün buraya sağlam bir psikolojik zemin kurduk, temel attık. Eminim bu kadro Türkiye'ye yeni bir perspektif çizecek" değerlendirmesini yaptı.