İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu yeniden görüştü: Değişime önderlik yapabilirim!

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu yeniden görüştü: Değişime önderlik yapabilirim!

Gazeteci İsmail Saymaz, seçimlerden sonra ikinci kez bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşmesini yazdı.

Fatma Müge Yücetürk - 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerin ardından nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oluyordu. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini bekleyen bir kesim bulunurken, bazı partililer ise yerel seçimlere kadar CHP’nin başında kalmasını talep ediyordu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir istifası halinde CHP Genel Başkanlığı’na en yakın isim olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gösteriliyor. Bu ikili 28 Mayıs seçimlerinin ardından geçtiğimiz hafta bir araya gelmişti. CHP’nin MYK toplantısı öncesinde ise İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu yeniden bir araya geldi. Bu görüşmeye dair detayları İsmail Saymaz Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde yazdı.

İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 Haziran Pazar günü kahvaltıda bir araya gelerek bir görüşme yaptıklarını belirtti. Saymaz, görüşmede İmamoğlu’nun dönüşüm vurgusu yaparak “Değişime önderlik yapabilirim” dediğini de kaydetti. İkilinin partiyi en kısa sürede kurultaya götürmek üzere uzlaştığı ifade edildi.

Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP liderliğine devam etmek isteyeceğini ekleyerek yazısını tamamladı.

CHP MYK bugün toplanarak hem yeni üyelerini hem de kurultay takvimini belirleyecek.