İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Malatya'daki en büyük konteyner kente 8 bin depremzede yerleştirildi

Malatya'daki en büyük konteyner kente 8 bin depremzede yerleştirildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, 2 bin 122 konteynerin kurulduğu geçici barınma merkezine 8 bin depremzede yerleştirildi.

MALATYA (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin etkilediği kentte, vatandaşların barınma sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Malatya'daki en büyük konteyner kent ise İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki yaklaşık 200 dönüm alana kuruldu.

Fotoğraf: Hayati Akçay/AA

Altyapı çalışmalarının ardından 2 bin 122 adet konteyner kurulan geçici konaklama merkezine şimdiye kadar 8 bin kişi yerleştirildi.

Geçici konaklama merkezine depremzedelerin konaklayacağı yalıtımlı konteynerlerin yanı sıra 2 çocuk oyun alanı, 2 basketbol sahası, 30 konteyner okul, mescit, çamaşırhane, sağlık ocağı, eczane, 15 konteyner idari alan ile yemek çadırları kuruldu.

Depremzedelerden yetkililere teşekkür

Konteyner kente yerleştirilen depremzedelerden Uğur Kılıç, AA muhabirine, "Devletimiz depremzedeler için adeta seferber olmuş durumda. Her türlü desteği görüyoruz." dedi.

Ailesiyle konteyner kente yerleştikten sonra yetkililerin bir an olsun kendilerini yalnız bırakmadığına vurgu yapan Kılıç, televizyon, battaniye, ısıtıcı ve buzdolabı gibi ihtiyaçlarının da karşılandığını ifade etti.

Kılıç, depremin ilk gününden bu yana desteklerini gördükleri tüm yetkililere teşekkür etti.

Emine Tahin ise 5 kişi konteynerde yaşayacaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Herkese yardımcı oluyor. Allah onun da yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Depremzedelerden Mustafa Eser, "Her şeyimizi getirip bize teslim ediyorlar. Bir eksiğimiz kalmadı. Yetkililerin ilgisi bize karşı çok iyi." diye konuştu.

Gençler basketbol sahasında oynamaktan mutlu

Konteyner kente kurulan basketbol sahasında oynayan gençlerden Yakup Bayındır, "Bizlerin de düşünülmesi çok güzel. Mutlu olduk. Boş vakitlerimizde arkadaşlarımızla birlikte burada buluşup spor yapıyoruz. Biraz olsun depremin acılarını böylece unutuyoruz." ifadelerini kullandı.

Burak Beyhan da "Devletimize burayı yapıp bizleri de düşündükleri için çok teşekkür ederiz. Minnettarız. Burada spor yaparak biraz olsun acılarımızı unutuyoruz." dedi.


Muhabir: Hayati Akçay