İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Meral Akşener: Seçimlerden birinci parti çıkacağız

Meral Akşener: Seçimlerden birinci parti çıkacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde birinci parti olacaklarını belirterek, “Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bir şey isteyerek değil, kendimiz gücümüzle çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, mevcut il başkanı Davut Cumhur Akmeşe'nin tek aday olduğu, partisinin Muğla 3'üncü Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Menteşe Spor Salonu'ndaki kongrede Akşener, 'Başbakan' sloganlarıyla karşılandı. Akşener, görevlerinin cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu belirterek, “Ata'mızın vizyonunu 21'inci yüzyıla taşımaktır. İstiklal mücadelesini bilmek, ondan ders çıkarmak, kadınıyla erkeğiyle mücadele etmektir. Cumhuriyete, İstiklal Savaşı'na, milli mücadeleye sahip çıkmaktır. Milliyetçilik, demokrasiyle eş gider. O nedenle tek adamlığın, demokrasinin getirildiği noktanın ülkeyi geriye götüreceğini biliyoruz. 2017 mitinginde lokma dağıtan kadınlarımızı dövdüler, ellerine kızgın yağ döktüler. Bu mücadelenin nasıl bir mücadele olduğunu unutmayacaksınız gençler. Siz unutursanız, herkes unutur. Bu mücadelede hepimiz ortaya irade koyduk. Siz bu ülkenin asil evlatları, asıl unsurları ve demokrat bireylerisiniz. Her birinize teşekkür ediyor, önünüzde eğiliyorum” diye konuştu.

Milleti karşılıksız seviyoruz
Gelecek seçimler için de iddialı konuşan Akşener, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na 'ahmak' sözünden dolayı ceza verdiler. Partimiz açısından bakıldığında, tarih tekerrür ediyor. 1998 yılında Erdoğan hapis yatmıştı. O hapse girerken Saraçhane'de bir büyük kalabalık vardı. Karşınızda duran genel başkanınız da oradaydı. Haksızlık yapan ne kadar zorba olursa olsun onun karşısında dikiliriz. Oradaydım ve İmamoğlu için yine oraya gittim. Bu salondaki pek çok insan işkence gördü, eziyet gördü ama o zaman bile yargıçlar, cübbelerine düğme dikmemişlerdi. Bugün yargı, o günden daha vesayet altında, daha fazla emir komuta zinciri içinde. İşkence gören ama yine de muhbirlik yapmayan arkadaşlarımı gördüm. İşkenceye rağmen devletini şikayet etmeyen arkadaşlarımı gördüm. Biz bu milleti karşılıksız sevenlerdeniz. Ey bugünün şımarıkları, bugünün zorbaları, hırsızları, korkakları; bizi iyi tanıyın, iyi bilin. Biz kan kusup, 'kızılcık şerbeti' diyenlerdeniz. Dolayısıyla 2023 seçimlerini kazanmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için bu işi başaracağız. Vallahi başaracağız, billahi başaracağız. 'Başbakan Akşener' diyorsunuz ya bana, bu bir feragattır ama aynı zamanda iddiadır. Sizden istediğim şu, birinci parti çıkacağız. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bir şey isteyerek değil, kendimiz gücümüzle çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız” dedi.

DHA