Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında TBMM’de konuştu. Bahçeli, konuşmasında Siyonist emperyalist cinayet şebekesinin Ramazan ve bayram günlerinde dahi şiddet yolunu denediğini belirtti.
Bahçeli, Ramazan ayının kalp temizliği, vicdan muhasebesi ve günahlardan arınma için bir fırsat olduğunu ifade etti. Müslümanların manevi olarak daha iyi bir insan mertebesine erişmesinin, merhamet ve hayır işlerini çoğaltmanın önemine dikkat çekti. Ramazan ayına manen fakir girip, ruhen zengin çıkmanın önemli bir bahtiyarlık olduğunu kaydetti.
Bayram Günleri ve Toplumsal Dayanışma
Ramazan Bayramı ile bahar bayramının bu yıl birbirini tamamladığını belirten Bahçeli, büyüklerin ellerinin öpüldüğünü, küçüklerin başlarının okşandığını aktardı. Türkiye’de bayram günlerinin el ele ve gönül gönüle geçirildiğini, milli birlik ve kardeşliğin güçlenen iç barış ortamını desteklediğini ifade etti.
Terörsüz Türkiye HEDEFİ
Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefinin tarihi bir fırsat kapısı olduğunu vurguladı. Daha güçlü bir Türkiye, daha müreffeh bir millet ve kuvvetli bir devlet için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Türk ve Türkiye Yüzyılı atılımı kapsamında, Türkiye’nin küresel güç olma imkanının yeniden doğduğunu söyledi.
Türkiye’nin Bölgesel Rolü ve Süper Güç Hedefi
Bahçeli, Türk İslam coğrafyalarında savaşların sona ermesini ve masum halkın korunmasını hedeflediklerini açıkladı. Selçuklu ve Osmanlı mirasına atıfta bulunarak, Türkiye’nin stratejik vizyonu ve milli statüsünün bölge barışı için belirleyici olduğunu kaydetti. Türkiye’nin süper güç olma yolunda ilerlediğini belirtti ve bu vizyonun dünyaya Ankara’dan yansıyacağını ifade etti.
İnsanlık ve Adalet Vurgusu
Bahçeli, Türk devletlerinin tarihinden ders alınması gerektiğini vurguladı. İnsanlığa barış, adalet ve huzur getirecek politikaların Türkiye’nin milli değerleriyle uyumlu olarak sürdürüldüğünü belirtti. MHP ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye’ye ve İslam dünyasına karşı sorumlulukların devam ettiğini dile getirdi.
Ayrıntılar geliyor…