İstanbul
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Özgecan Aslan’ın Katilini Öldüren Sanık Konuştu: Cezaevindeki Cinayet 4 Kişiyle Planlandı!

Özgecan Aslan’ın Katilini Öldüren Sanık Konuştu: Cezaevindeki Cinayet 4 Kişiyle Planlandı!

Adana’da üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı öldüren Suphi Altındöken’in cezaevinde infaz edilmesine ilişkin şok detaylar ortaya çıktı. Sanık Gültekin Alan, mahkemede yaptığı açıklamada cinayeti tek başına değil, 4 kişiyle birlikte planladığını itiraf etti!

MUHABİR: Ahmet Muhammer Güngör

Cezaevinde İşlenen Cinayetle İlgili Şok İtiraf

Adana’da üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice katleden Suphi Altındöken, 11 Nisan 2016’da Adana F Tipi Kapalı Cezaevinde koğuş arkadaşı Gültekin Alan tarafından silahla vurularak öldürüldü. Aynı saldırıda katilin babası Necmettin Altındöken de yaralandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, cinayeti gerçekleştiren hükümlü Gültekin Alan’ın yargılanması sürecinde önemli detaylar ortaya çıktı.

Mahkeme Salonunda Çarpıcı Açıklama: Silahı Cezaevine Getiren ve Masrafı Ödeyen Kişiler Belirlendi

Sanık Gültekin Alan, mahkemede verdiği ifadesinde cinayetin bireysel bir hareket olmadığını öne sürdü. Alan, “Cinayeti işlemeye dört kişi birlikte karar verdik. Bunlardan biri Ferat Y., biri Ahmet Tekin B., bir diğeri ise Adem Ç.’dir. Cezaevine silahı getirten kişi Ahmet Tekin B.’dir. Bu silahın cezaevine getirilme masrafını ise Ferat Y. karşılamıştır.” diyerek ifadede bulundu. Bu açıklamalar, davada ismi geçen diğer kişilerin durumunu yeniden gündeme taşıdı.

Sanıklara Açılan Dava ve Verilen Cezalar

Olayın ardından başlatılan soruşturmada yalnızca Gültekin Alan değil, ona yardım ettiği iddia edilen birçok kişi hakkında da dava açıldı. Bu kapsamda; infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö., cezaevine silah soktuğu öne sürülen Hüsamettin B., onun eşi Gamze B., Ahmet Tekin B., Ferat Y. ve Serkan A. hakkında Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı.

Mahkeme, sanık Gültekin Alan’a “tasarlayarak adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca, “tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 18 yıl, “hakaret” suçundan 1 yıl 4 ay, “yasak eşyaları cezaevine sokmak ve 6136 Sayılı Yasaya muhalefet” suçlarından 6 yıl, “infaz koruma memurlarını hürriyetinden alıkoymak”tan ise 4 yıl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası daha verildi.

Yargıtay Kararını Verdi: Cezalar Onandı, Davada Yeni Süreç Başladı

Sanık Gültekin Alan’a verilen cezalar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onandı. Kurul, Alan dışındaki diğer sanıklar için verilen kararları ise bozdu. Bu nedenle dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi. Yargılamanın tekrarlanması üzerine sanık Gültekin Alan tekrar tanık olarak dinlendi ve cinayetin bir ekip işi olduğunu vurgulayan ifadesini yineledi.

Mahkeme İfadenin İnandırıcılığına İkna Olmadı

Her ne kadar Gültekin Alan, suçu birlikte planladıklarını iddia etse de, mahkeme heyeti bu ifadeyi “inandırıcı” bulmadı. Heyet, diğer sanıkların, “nitelikli kasten öldürme” ve “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarına dair somut, kesin ve şüpheden uzak delil bulunmadığı gerekçesiyle sanıkların ayrı ayrı beraatine hükmetti. Ancak Ferat Y. hakkında davanın devamına karar verildi.