Yeni Birlik Gündem Rüşvet paraları için özel daire kiralamışlar: Kasa açılınca gerçekler ortaya çıktı

Rüşvet paraları için özel daire kiralamışlar: Kasa açılınca gerçekler ortaya çıktı

Esenyurt Belediyesi’ndeki usulsüzlük ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan bürokratın itirafı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, Küçükçekmece’de kiralanan gizli adresteki kasalarda milyonluk döviz ele geçirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Esenyurt Belediyesi’ndeki ihalelere fesat karıştırılması ve rüşvet iddialarına yönelik operasyonda, adli süreç derinleşerek devam ediyor. 

Soruşturma kapsamında aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklanırken, 10 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Dosyada yer alan bilgilere göre tutuklanan Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak rüşvet gelirlerinin saklandığı adresi Emniyet birimlerine bildirdi.

Soruşturma dosyalarını incelediğimizde ve sahadaki adli operasyon adımlarını takip ettiğimizde, kamu kurumlarındaki denetim mekanizmalarının ve kurum içi şeffaflığın ne kadar kritik bir öneme sahip olduğu açıkça gözler önüne serilmektedir. Suç gelirlerinin takibi ve kara para ile mücadele süreçlerinde kurum içi ihbarlar ile teknik takibin zamanlaması adli sonuçların elde edilmesinde belirleyici bir rol oynamaktadır.

Tutuklu müdür İbrahim Doğancıoğlu’nun savcılığa verdiği ifadede, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın talimatı doğrultusunda Küçükçekmece’de bulunan bir konut sitesinde üçüncü bir şahsın üzerine boş bir daire kiralandığı belirtildi. İtirafa göre, haksız elde edilen gelirlerin muhafaza edilmesi amacıyla bu adrese iki adet çelik kasa yerleştirildi.

İtiraf beyanının ardından adrese operasyon düzenleyen emniyet güçleri, kilitli kasaların açılması için çilingir beklediği sırada adrese ellerinde boş valizlerle gelen kişilerle karşılaştı. Yusuf Ulutaş’ın annesi Ayşe Ulutaş ile kuzeni Mustafa Zahit Seval, ellerindeki daire anahtarı ve boş valizlerle içeri girdiklerinde polis ekipleri tarafından suçüstü gözaltına alındı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde adrese avukat yönlendirmesiyle geldiklerini belirttikleri öğrenildi.

Soruşturma DetayıAçıklama / Veri
Soruşturmayı Yürüten Makamİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
Tutuklu / Adli Kontrol Sayısı9 Tutuklu / 10 Adli Kontrol
Gizli Adresin KonumuKüçükçekmece'de bir site dairesi
Ele Geçirilen Kanıtlar2 adet kilitli çelik kasa, yüksek miktarda Euro ve ABD Doları
Gözaltı DurumuBoş valizlerle adrese gelen 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Şüphelilerin üst aramasında kasalara ait anahtarlar ele geçirilirken, şifrelerin de tespit edilmesiyle açılan kasalardan yüksek miktarda Euro ve ABD Doları cinsinden döviz çıktı. Adli makamlar, ele geçirilen paraların el koyma işlemlerini tamamlayarak soruşturmayı geniş çaplı sürdürüyor.