Bolu’da yürütülen bir soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede yer aldığı öne sürülen detaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile belediye çalışanı Öznur Çağalı arasında geçtiği iddia edilen mesajlaşmalar ve karşılıklı suçlamalar soruşturma dosyasına yansıdı. Dosyada yer aldığı belirtilen WhatsApp görüşmeleri ve tarafların beyanları, olayın kamuoyunda tartışılmasına neden oldu.
Soruşturma kapsamında ortaya çıkan iddialar arasında mesajlaşmalar, şantaj suçlamaları ve tarafların karşılıklı açıklamaları bulunuyor. Özellikle iddianamede yer aldığı ileri sürülen bazı detaylar, olayın siyasi ve hukuki boyutunu daha da gündeme taşıdı. Peki Tanju Özcan Öznur Çağalı olayı nedir, yasak aşk iddiası doğru mu, şantaj iddiası ne ve Öznur Çağalı kimdir?
Tanju Özcan Öznur Çağalı olayı nedir?
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile belediye çalışanı Öznur Çağalı arasında geçtiği iddia edilen mesajlaşmalara yer verildiği öne sürüldü.
Dosyada yer aldığı belirtilen bilgilere göre iki isim arasında WhatsApp üzerinden gerçekleştiği iddia edilen çok sayıda mesajlaşma bulunuyor. Soruşturma dosyasında bu mesajların toplam 117 görüşme ve mesaj kaydını içerdiği ifade edildi.
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede tarafların karşılıklı ifadelerinin de yer aldığı belirtildi. Dosyada bulunan mesaj içerikleri ve iddialar, olayın hukuki süreç içerisinde değerlendirilmesine neden oldu.
Bu gelişmelerin ardından Tanju Özcan ile Öznur Çağalı arasında geçtiği öne sürülen olay kamuoyunda geniş şekilde tartışılmaya başlandı.
Yasak aşk iddiası doğru mu?
Soruşturma dosyasında yer aldığı iddia edilen bilgiler kamuoyunda “yasak aşk iddiası” şeklinde yorumlandı. Ancak bu konuya ilişkin kesin bir yargı kararı bulunmadığı ve iddiaların soruşturma kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor.
İddianamede yer aldığı öne sürülen bazı mesajlaşmaların kamuoyuna yansımasının ardından olay sosyal medyada geniş şekilde tartışıldı. Tarafların farklı beyanlarda bulunduğu ve iddiaların hukuki süreçte incelendiği ifade ediliyor.
Hukuki süreç devam ederken iddiaların mahkeme tarafından değerlendirileceği ve kesin sonucun yargı sürecinin sonunda ortaya çıkacağı belirtiliyor.
Şantaj iddiası ne?
Soruşturma dosyasında yer aldığı iddia edilen bir diğer önemli konu ise şantaj iddiası oldu. İddialara göre Öznur Çağalı’nın eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Mehmet Eren Akgüney, iki kişi arasındaki ilişkiyi öğrendiğini ileri sürdü.
Dosyada yer aldığı öne sürülen bilgilere göre Akgüney’in mesajlar ve ses kayıtlarını yayımlamakla tehdit ettiği ve bu durumun şantaj iddiasına konu olduğu ifade edildi.
Tanju Özcan’ın da söz konusu kayıtların yayımlanmaması karşılığında para, araç ve oto yıkama yeri talep edildiğini ileri sürdüğü belirtiliyor. Bu iddiaların da soruşturma dosyasına yansıdığı aktarıldı.
Öte yandan dosyada yer alan bilgilere göre Öznur Çağalı’nın ise Tanju Özcan’ın kendisine bazı sözlerle baskı uyguladığı yönünde ifade verdiği iddia edildi.
Bu karşılıklı iddialar nedeniyle dosyada hem şantaj hem de farklı suçlamaların değerlendirildiği ifade ediliyor.
Öznur Çağalı kimdir?
Soruşturma dosyasında adı geçen Öznur Çağalı, Bolu Belediyesi’nde çalışan bir personel olarak biliniyor. Kamuoyuna yansıyan bilgilerde Çağalı’nın belediyede görev yaptığı belirtiliyor.
İddianamede yer aldığı ileri sürülen mesajlaşmaların ardından kamuoyunda en çok merak edilen konulardan biri de Öznur Çağalı’nın kim olduğu oldu.
Dosyada Çağalı’nın telefonunda bulunduğu belirtilen bazı mesaj kayıtlarının soruşturma kapsamında incelendiği ifade ediliyor. Bu kayıtların iddianamede yer aldığı ve tarafların ifadeleriyle birlikte değerlendirildiği öne sürülüyor.
Ancak soruşturma süreci devam ettiği için konuya ilişkin yeni gelişmelerin yargı sürecinde ortaya çıkabileceği belirtiliyor.
Soruşturma sürecinde hangi gelişmeler yaşandı?
Soruşturma kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can’ın gözaltına alındığı bilgisi kamuoyuna yansıdı.
28 Şubat’ta başlatıldığı belirtilen operasyon kapsamında iki isim Bolu Sulh Ceza Hakimliği’nde ifade verdi. Daha sonra irtikap suçlamasıyla tutuklama kararı verildiği aktarıldı.
Hazırlanan iddianamede Tanju Özcan hakkında hem mağdur hem de sanık sıfatıyla yargılama talep edildiği iddiaları da gündeme geldi.
Soruşturma sürecinin ilerleyen aşamalarında dosyada yer alan iddiaların mahkeme tarafından değerlendirileceği ve hukuki sürecin devam ettiği ifade ediliyor.