Magazin 03.11.2021 04:50 Güncelleme: 02.11.2021 18:30

"Âkif" dizisinin çekimleri tamamlandı

İstiklâl Marşı'nın şairi Mehmet Âkif Ersoy'un hayatını merkezine alan "Âkif" isimli TRT dizisinin çekimleri tamamlandı. 13 bölüm olarak tasarlanan dizi, TRT'nin yeni açılacak dijital platformunda yayınlanacak.
"Âkif" dizisinin çekimleri tamamlandı

TRT, İstiklâl Marşı’nın şairi Mehmet Âkif Ersoy’un hayatını “Âkif” dizisiyle seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını Kirli Kedi’nin, tasarımcı yapımcılığını Uğur Uzunok’un üstlendiği dizinin çekimleri İzmit Seka Platosu’nda yapıldı. Senaryosunu Uğur Uzunok, Nurullah Sevimli ve Tacettin Girgin’in kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda oturan isim ise Selahattin Sancaklı.

FİKRET KUŞKAN BAŞROLDE

“Âkif” dizisinde Mehmet Âkif Ersoy rolünü usta oyuncu Fikret Kuşkan canlandırıyor. Âkif’in eşi İsmet Hanım’ı Özge Borak, o dönem İngiliz istihbaratı adına gizli faaliyetler yürüten Robert Frew’i ise Ertan Saban oynuyor. Âkif’in yol arkadaşı Eşref Edip’e Erdem Akakçe hayat verirken, şairin çocuklarını canlandıracak isimler arasında Taha Boran Özbek, Gökçe Akyıldız, Şifanur Gül ve Sevgi Temel yer alıyor. Dizide ‘Tevfik Fikret’ rolünde Adnan Biricik, oğlu Haluk rolünde de Emre Bey seyirci karşısına çıkacak.

MARŞI YAZIM SÜRECİ

“Âkif” dizisinde hikâye, Balkan Harbi’nin en hararetli günleri yaşanırken Mehmet Âkif’in aile fertlerinden Mümtaz’ın cepheden fikirleri değişmiş biri olarak dönmesiyle başlıyor ve Âkif’in İstiklâl Marşı’nı yazma sürecine uzanan bir yol izliyor. Dönemin önemli şahsiyetlerine ve olaylarına da yer verilen dizide ayrıca Mehmet Âkif’in büyük tartışmalar yaşadığı Tevfik Fikret ve oğlu Haluk’la olan çetrefilli ilişkisi de ele alınıyor.

KAOS DOLU İSTANBUL

Tevfik Fikret, Recaizade, Süleyman Nazif, Abdülhak Hamid, Enver Paşa, Talat Paşa, Halide Edip, Kara Kemal gibi tarihi karakterleri de göreceğimiz dizide Mehmet Âkif’in yolcuğu İstiklâl Marşı’nı yazmasıyla son bulacak. Devrin “kaos” dolu İstanbul’una şahit olacağımız hikaye, Âkif’in bitmek bilmeyen mücadelesini gözler önüne serecek. 13 bölüm olarak tasarlanan dizinin, TRT’nin yeni açılacak dijital platformunda yayınlanması bekleniyor.