Türkiye - Gündem 24.04.2023 15:09

Ankara Çubuk İlçe Halk Kütüphanesi'nin Açılışı Gerçekleşti

​Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "2023 yılında kütüphane sayısı 1.269'a ulaştı. 253 halk kütüphanesini yeniden yapılandırdık, 68 halk kütüphanesinde de iyileştirme çalışmaları devam ediyor" dedi.
Ankara Çubuk İlçe Halk Kütüphanesi'nin Açılışı Gerçekleşti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Çubuk İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Yavuz, “Yenilenen Hamdi Ağalar Konağı’nda, 500 metre kare alana sahip bu güzel binada, Çubuk İlçe Halk Kütüphanemizi açtık” dedi.

Yavuz, “Ankaralı bir hemşeriniz olarak sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Kültür politikalarımızı da bu bakış açısı doğrultusunda şekillendiriyoruz.” şeklinde konuştu. 

253 halk kütüphanesi yapılandırıldı

Yavuz, “Kültür alanında Türkiye Yüzyılı vizyonuna yaraşır yüz akı projelerimizi birbiri ardına hayata geçiriyoruz. Bakanlık olarak bu doğrultuda var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Yapılacak hizmetlerden bahsederken bir müjde daha veren Yavuz, “Çubuk Belediyemiz tarafından çok yakında açılacak olan millet bahçesi de siz Çubukluların hayat kalitesini artırmasının yanı sıra, turistik bir değer olarak da öne çıkacak” dedi. Yavuz, “2023 yılında Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet veren kütüphane sayısı 1.269’a ulaştı. 253 halk kütüphanesini yeniden yapılandırdık, 68 halk kütüphanesinde de iyileştirilme çalışmalarına devam ediyoruz. Yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanıcılarımıza çağdaş araç ve gereçlerle donatılmış 75 gezici kütüphane ile ülkemizin dört bir yanında hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kütüphane içinde çok amaçlı salon bulunuyor

Yavuz, “Kütüphanemizde çocuklarımıza yönelik alanlara özel bir önem verdik. Okul öncesi, gençlik bölümleri, süreli yayınlar bölümü, yetişkin okuma-araştırma salonları, edebiyat, sanat, tarih, felsefe, müzik, resim gibi konularda söyleşi, bilimsel toplantı, sanatsal etkinlik düzenlemesi için uygun olan çok amaçlı salon bulunuyor. Sözlerime son verirken, Cumhuriyetimizin 100. Yılını, 100 yeni kütüphane ile karşılıyoruz, Yüzyıl’ında kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.