İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Çanakkaleli Sayın usta 47 yıldır pikapların ömrünü uzatıyor

Çanakkaleli Sayın usta 47 yıldır pikapların ömrünü uzatıyor

Çanakkale'de mesleği babasından öğrenen 63 yaşındaki Sayın Keskin, pikap tamirciliğini yaklaşık yarım asırdır sürdürüyor.

Keskin, elektrikle veya pille çalışan, plak dinlemekte kullanılan pikabın nostaljik dünyasıyla 16 yaşındayken babası sayesinde tanıştı.

Pikap tamircisi olan babasını izleye izleye işin inceliklerini öğrenen Keskin yıllar içinde Türkiye'de az sayıdaki pikap tamircisinden biri oldu.

Ses kalitesi yüksek olan pikapları tamir eden Keskin nostaljik yaşamın müzikal anlamda önemli bir parçası olan bu cihazların ömrünü uzatıyor.

"Müthiş bir keyif"

Sayın Keskin, baba mesleğinden dolayı eski cihazların, pikap sistemlerinin içinde doğduğunu söyledi.

Bu işi 47 yıldır yaptığını ve hobi gibi gördüğünü dile getiren Keskin, "Türkiye'de eski pikapları tamir eden 7 kişiden biriyim. Yeni kuşaktan da bu cihazlarla ilgilenmek isteyenler var ama ne kadar ileriye gittiklerini bilmiyorum. Çıraklar ise pek meraklı değiller, keşke olsalar." dedi.

Keskin, pikapta plak çalarak müzik keyfi yaşamanın son dönemde yeniden rağbet görmeye başladığını ifade etti.

Pikaptan çıkan sesin kaliteli olduğunu vurgulayan Keskin şöyle konuştu:

"Bu eşsiz müzik deneyimi günümüzde yeniden popüler olmaya başladı. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de vatandaşlar yeniden plak dinlemeye başladı. Tekrar plağa dönüş var çünkü plaktan doğal bir ses alıyorsunuz. Çok güzel bir hobi. Plağı alıyorsunuz, pikaba koyuyorsunuz dinlemeye başlıyorsunuz. Müthiş bir keyif."