Spor 15.07.2019 23:28

Koç Rams üst üste 4. kez şampiyon

Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi finalinde ODTÜ Falcons'ı 29-19 yenen Koç Rams üst üste 4. kez namağlup şampiyon oldu.
Koç Rams üst üste 4. kez şampiyon

Bertan ERMAN

Karşılaşmanın ilk çeyreğine etkili savunma ile başlayan ODTÜ Falcons, ilk 12 dakikayı 5-0 önde tamamladı. Ankara ekibi, üstünlüğün sık sık el değiştirdiği 2. çeyrek sonunda, devreye 19-14'lük üstünlükle girdi. Ancak Koç Rams, başta Joshua Quezada'nın koşu oyunları olmak üzere, hücumdaki ritmini yakaladı ve savunmada da sertliğini arttırdı. Falcons'a ikinci yarıda sayı şansı tanımayan Rams, karşılaşmayı 29-19 kazandı. Üst üste 4. kez namağlup şampiyon olan Koç Rams'te 2 koşu touchdownı yapan Quezada, karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi. Rams, şampiyonluk kupasını, Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan'dan aldı.

TKF1L MVP'si Joshua Quezada 

PERFORMANSININ KAYNAĞI MEYVE SULARI

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Joshua Quezada, şampiyonluk hakkında, "İstanbul'da keyifli bir 5 buçuk ay geçirdim. Koç Üniversitesi'nin artık bir evim olduğunu söyleyebilirim. Üst üste kazanılan dördüncü şampiyonluğun bir parçası olduğum için mutluyum. Bu, herkesin böyle bir şeyi söyleyemeyeceği bir durum." ifadelerini kullandı. Aldığı ödül için takım arkadaşlarına teşekkür eden ABD'li running back, "Hücum hattımız harika bloklar yaptı ve her gün hazırladığım meyve suları, performansımın en önemli sebepleri. Eğer bu iki faktör olmasaydı, bu ödülü alamazdım." açıklamalarında bulundu. Quezada, "Herkes şampiyon olamıyor. Burada yaşadığım güzel anılarımla, daima sizinle birlikte olacağım. Bu ailenin bir parçası olmamı istediğiniz için teşekkür ederim Koç Rams Ailesi!" diyerek sözlerini tamamladı.

 

David Whipple (#4) ve Kris Wedderburn (#11) Koç Rams hücumu sırasında

"DAHA İYİ OLAN TAKIM KAZANDI"

Karşılaşmada 2 touchdown pası atan Koç Rams'in yıldız oyun kurucusu David Whipple, "Zor bir maç oldu. Zaman zaman zorlandık ama kazanmasını bildik ve zafere ulaştık." diyerek şampiyonluğu yorumladı. ODTÜ Falcons'ın da başarılı bir takım olduğunu belirten Whipple, "Normal sezondaki maça biraz benziyordu. ODTÜ'nün bireysel olarak iyi oyuncuları var ve daha da iyi bir gidişat içerisindeydiler. İki takım için de harika bir sezon oldu. Ama sonunda şampiyonluğa biz ulaştık. Daha iyi olan takım kazandı." ifadelerini kullandı. Whipple'ın touchdown paslarını yakalayan wide receiver Kris Wedderburn ise, "Bu bir takım galibiyetiydi. Herkes sahada işini en iyi şekilde yaptı." açıklamalarında bulundu.