İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Şoygu, savunma sanayisi ile çalışarak silah üretimini kat kat artırdıklarını belirtti

Şoygu, savunma sanayisi ile çalışarak silah üretimini kat kat artırdıklarını belirtti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, savunma sanayi ile yapılan ortak çalışmanın sonucu olarak silah üretimini "yüzde olarak değil kat kat" artırdıklarını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Moskova bölgesinde savunma alanında faaliyet gösteren ve devlet siparişi üretimi yapan “Taktik Füze Silahları” fabrikasında incelemelerde bulundu, fabrika yöneticileriyle toplantı yaptı.

Şirket yetkililerinin verdiği bilgiye göre, son 6 ayda üretim hacmi yüksek hassasiyetli silahlarda 2 kat, diğer silahlarda 3,5 ve 5 kat arttı.

Üretimin modernizasyonu, personel sayısındaki artış, iş gücü verimliliğinin artması ve 7/24 çalışma programına geçiş dolayısıyla ürün çıkış hacimleri büyüdü.

Ayrıca yetkililerce yüksek hassasiyetli silahların operasyonel geliştirilmesi ve modernizasyonu kapsamında elde edilerek seri üretime geçirilen en son silah modelleri, Bakan Şoygu’ya tanıtıldı.

Şirketin, Rus ordusunun çıkarları doğrultusunda, yüksek hassasiyetli menzille ilgili olanlar da dahil olmak üzere modern havacılık silahları geliştirdiğini belirten Şoygu, “Üretim ivmesinin sadece 2024’te korunmayacağını, belirli alanlarda da artacağını umuyoruz. Bugün ortak çalışmalarımız sonuç veriyor, üretim hacmimizde yüzde olarak değil kat kat artış var. Tüm bunlar özel askeri operasyon bölgesinde büyük talep görüyor.” ifadelerini kullandı.

Şirkete, devlet siparişlerini üretirken şikayet ve önerileri dikkate alarak işletmenin yönetilmesi görevi veren Şoygu, söz konusu işletmenin önemine dikkati çekti.

Martta Şoygu, Moskova bölgesindeki söz konusu fabrikayı ziyaret ederek, yüksek hassasiyetli silah üretimini 2 katına çıkarması talimatını vermişti.