Röportaj 24.03.2017 03:00

Uzman Estetisyen Çiğdem Akman: 'Tam bir mucize iksir'

Uzman Estetisyen Çiğdem Akman: 'Tam bir mucize iksir'

SEMA SEZEN

Cildi doku altından yenileyerek, derin çukurları bile yok etmesiyle bilinen yöntem Somon DNA'sını Uzman Estetisyen Çiğdem Akman YeniBirlik okurları için anlattı. Akman bu yöntemin "Mucize iksir" olduğunu söyledi. 

İnce kırışıklardan burun kenarındaki olukların düzeltilmesine kadar pek çok cilt sorununa çare olan uygulama Somon DNA'sını Medica World Estetik Genel Direktörü Uzman Estetisyen Çiğdem Akman, "Alternatif tıbbın geliştirdiği en iyi yöntem" olarak tanımlıyor. Vakıf Üniversitesinde eğitim veren Akman, cilt problemlerini kimyasal yöntemlere yönelmeden cildin orta tabakasına saf protein verilerek giderilmesi taraftarı. Akman, "Gençlik iksiri" diye tanıtılan Somon DNA'sı yöntemiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

 -Vakıf Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak ders veriyorsunuz. Dersin içeriği nedir?

Evet, Şişli Vakıf Üniversitesinde estetisyenleri yetiştirme konusunda eğitim vermeye başladım. Özellikle cilt eğitimi çok önemli. Son zamanlarda yapılan çok kötü işlemler var. Cilde medikal olarak merdivenaltı işlem yapanlar çoğaldı. Estetik dalında artık herkes her şeyi yapmaya başladı. Her yatırım yapmak isteyen kendisine estetik alanında yer açıyor. İşi bilmeyen kişiler tarafından yapılan estetik işlemleri sonucunda birçok estetik mağduru ortaya çıkıyor. Estetik konusunda bu tür sorunlar çıkmasını engellemek adına eğitim vermeye başladık. 

-Uzman bir estetisyen olarak nelere dikkat ediyorsunuz?

Örneğin kimyasal peeling kesinlikle yapmıyoruz. Cilt soyma işlemi yapmıyoruz. Bu işlemler cildi incelttiği gibi ileride cilt sorunlarına neden olabiliyor. Cilde hasar vermeden protein desteği veriyoruz. 

-Protein desteği nasıl veriliyor?

Özel balıklardan üretilmiş, yoğun protein desteği olan Somon DNA Sistemi ile birçok cilt sorununu çözebiliyoruz. Cildi doku altından yenileyerek, derin çukurları bile yok eden uygulama ile özellikle 50’li yaş grubundan ciddi sonuçlar alınıyor. Tek seansta en az 5 yaş gençleştiren Somon DNA Sistemi, yüzdeki doğal ifadeyi değiştirmeden cildi gençleştiriyor. Bu yöntem "Gençlik Aşısı" olarak da tanımlanıyor. Somon DNA'sı alternatif tıpta geliştirilen en iyi çözüm. Tam bir mucize iksir. 

"SAÇLAR İKİ KATINA ÇIKIYOR"

Öte yandan saç derisine de uygulanan Somon DNA Sistemi, dökülmeyi durduruyor ve 2 seansta saç iki katına çıkıyor. Kısacası Somon DNA'yla cilt altına yenileme işlemi yapılıyor. Hayatımızda dikkat etmemiz gereken belli kriterler var. Hem içten hem dıştan iyi beslenmemiz gerekiyor. Ben hep "İçte sağlık, dışta güzellik" derim. Yemeye, içmeye, yeşilliğe, sebzeye ve K vitaminine dikkat edilmeli. Cilt problemleri olan birinin beslenme konusunda bazı kurallara uyması gerekiyor. Bu beslenme alışkanlığını elde edenlerin iki hafta sonra ciltleri hem iyileşiyor hem de sağlıkla parlıyor. Beslenme ve cildin dışından verilen mineraller bir kombinasyondur. Yoksa cilt şikayetiyle gelen birisi bu tedaviyi yaptırdıktan sonra cildi iki gün ışıl ışıl olur, iki gün sonra yine aynı sorunlarla karşılaşabilir. Bu sorun tamamen eksik beslenmekten kaynaklanıyor. Ancak iyi beslenmeyen biri cildindeki ince kırışıklıklardan şikayetçi ve genç diyelim, botoks yaptırmak istemiyor; Bence en güzel çözüm Somon DNA aşısı. 

-Botoks etkisi gösteriyor mu gerçekten?

Aslında botoksun yeri ayrı, Somon DNS'ı dediğimiz yöntemin yeri çok ayrı. Benim Somon DNA'dan daha çok botoksta sevdiğim yönler de var. Düşük kaşları kaldırma özelliği sayesinde düşük kaşlarından şikayet edenler ameliyat olmak zorunda kalmıyor. Kasları yukarıda tuttuğu ve lifting etkisi yarattığı için genç bir arkadaşımız "Ben şu kaşımı toparlamak istiyorum" dediğinde uygulanabiliyor. Ancak uzmanın bu konuda çok iyi olması lazım. Noktaları çok iyi belirlemesi lazım. 

 35-40 yaşlarında genç birinin ince çizgileri var diyelim ve bu çizgilerden rahatsız oluyor, ona bu proteini vermek çok daha iyi bir çözüm olur. Botoks gereksiz mimikleri engellemek adına yapılan bir işlem. Aşırı mimik yapan birine ben kesinlikle botoks öneririm. Neden? Genç yaşta aşırı mimik kullandığı zaman, cildi de kuruysa eğer, güneşe çıktığında zaten çatlak bir doku oluşur. Çatlak doku da ne yapar? İnce çizgiler ve kaz ayakları belirler. Bu onun yaşının vermiş olduğu bir durum değil, tamamen yüzünü kullanamayışından kaynaklı. Bu yüzden de uzman ona şunu söylemeli; botoks yapacağız, mimiğini engelleyecek, üstüne de Somon DNA'sı verilirse cildine güzel bir protein desteği verirsek, cildin bariyerini güçlendirirsek, cilt çok daha güzel bir sonuç alır. Ancak mimiği yoksa sadece nemsizlikten kuruluğa bağlı ince cizgiler oluşmuşsa hemen Somon DNA ile destekleriz. 

"GÖZALTI MORLUKLARINI DÜZELTEBİLİYOR"

Aynı zamanda eskiden gözaltı morluğu şikayetiyle gelenler olurdu. Gözaltı morluğuyla ilgili çok fazla para dökülecek yöntem var ama hiçbiri tam manasıyla çözüm olmuyor. Bakıldığında çok damarsal sıkıntısı olmayan, genetik olarak gözaltlarında morluk olan birinde çökme ve leke durumu varsa ona Somon DNA'yla aydınlatma etkisinin yanında diğer bir yöntem Mezoterapi kullanımı desteğiyle bu sorun düzeltilebiliyor. Ayrıca Somon DNA'nın iğnesiz yöntemi de var. Sadece enjeksiyonla yapılan bir yöntem değil. Özel bir cihazla ultrason ışınlarıyla cilt altına indirilebiliyor. 

-Somon DNA sistemiyle neler yapılabiliyor?

Somon DNA'yı kaş tekniğiyle de yapıyoruz. Sivilce izinde, lekede, ince çizgilerde, cilt yenilemede, cildin mat görünümünü toparlamakta kullanılabiliyor. Hepsinin teknikleri çok ayrı. Eğer cildin kas güçlendirmeye ihtiyacı varsa, cilt altını radyofrekanslarla desteklemek gerekiyor. Çok fazla cilt tipi var ve burada kişiye uygun olanı belirlemek önemli. Cilt ihtiyaca göre desteklenmeli. Ama bana göre Somon DNA sistemi bir mucize. İleriki zamanlara bir yatırımdır. 

-Sivilce izleri üzerinde ne kadar etki sağlayabiliyor?

Sivilce izi gerçekten yok edilmesi zor izler. Bu sorunla karşılaşanların çoğu her türlü yöntemi denedikten sonra sonuç alamayıp, son çare olarak Somon DNA'yı denemeye geliyorlar. Cildin orta tabakasına gerekli olan vitamini, proteini enjekte ettiğimizde cildin ihtiyacı olan yenilenme işlemi başlıyor. Bir hafta sonunda ciltteki skarlar küçülmeye başlıyor. Tek seansta yüzde 50 sonuç alınabiliyor. 

-Bu yöntem etkisini ne kadar süre sonra gösteriyor?

Hemen etkisi görülebiliyor. Örneğin "Nasolabial" dediğimiz burun kenarından dudaklara doğru inen olukları olan ancak dolgu yaptırmak istemeyen birine bu yöntem uygulandığında farkı anında görebiliyor. Somon DNA dolgu gibi 1 yıl kalabilen bir yöntem değil. Bu yöntem anında toparlıyor ama 3 hafta sonra tekrarlanması gerekiyor. Eğer çok aşırı mimik yapılmıyorsa çok güzel sonuçlar alınabiliyor. 

-Üç hafta sonra bu işlem tekrarlandığında etkisi ne kadar uzun sürüyor?

Kaş arasına 2 yıl önce bu işlemi yaptığım kişiyle karşılaştım ve gördüğümde çok sevindim. Çünkü kaş arası hala botoks yapılmış gibiydi. Etki ettiği süre, kişinin mimiklerini ne kadar sık kullandığıyla ilgili.