İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi AK Parti'li kadınlara taşlı saldırı: 2 yaralı

AK Parti'li kadınlara taşlı saldırı: 2 yaralı

Siirt’te referandum çalışması yürüten AK Parti Kadın Kolları üyelerine yapılan taşlı saldırıda 2 kadın yaralandı.

Olay, saat 15.30 sıralarında, Barış Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, AK Parti Kadın kolları üyelerinden oluşan bir grup kadın, seçim minibüsüyle çalışma yaptığı sırada, bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Aldığı taş darbesiyle başından yaralanan Kübra Bozkurt ve omuzundan yaralanan Suzan Siper adlı parti üyeleri, Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Tedavisi yapılan Kübra Bozkurt, Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne Çocuk Şubesine gelerek şikayette bulundu. Çıkışta açıklamada bulunan Bozkurt, kimin taş attığını görmediğini, atan şüpheliler hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, “Seçim çalışması yaparken başıma taş geldi. Atan kişiyi de göremedim" dedi.

“YARIN BİR DAHA GİDECEĞİZ"

Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, seçim çalışması yaptıkları sırada bir grubun taşlı saldırısına uğradıklarını anlatarak, “Devlet bu insanlara her türlü imkanı vermiş, yol yapmış her türlü hizmeti vermiş daha ne istiyorsunuz. Ben o meydanda bağırdım. ‘Ben de Kürt’üm, nedir derdiniz?’ dedim. Plastik cerrahiyle konuştum. O genç kızımızın kaşında iz kalacak. Bu 5. saldırı. Bir daha o mahalleye gideceğiz. Yarın bir daha gideceğiz” diye konuştu.

Şemsettin Şeker adlı koruması ise, seçim çalışmalarına giderken önlerine çıkan bir grubun önce slogan attığını, geri adım atmadıkları için de taşlı saldırıya uğradıklarını söyledi.

Olayla ilgili küçük yaştaki 3 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.