İstanbul
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dikimevi – Natoyolu Metro Projesi'nde ihale süreci tekrar başladı

Dikimevi – Natoyolu Metro Projesi'nde ihale süreci tekrar başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale sürecini tekrar başlattı. Ocak ayında düzenlenen ihalenin iptal edilmesinin ardından ihale çalışmalarının güncellenmesi kararlaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale sürecini tekrar başlatıldığını duyurdu. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte proje için ihale ilanı yayınlandı ve 17 Eylül 2024 tarihinde teklifler açılacak.

Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için 15 Ocak'da gerçekleştirilen ihalenin firmalardan gelen tekliflerin yaklaşık maliyeti aşmasından dolayı iptal edilmişti.

İhalenin tekrar açılmasına karar verilmesiin ardından 10 Haziran'da projenin uluslararası ihale platformundan genel ilanı yayımlandı. Genel İlan’ın yayınlanmasından sonra 19 Temmuz 2024 tarihinde ise yeterlilik şartları ile birlikte teknik dokümanlar uluslararası ihale sistemi olan ECEPP platformuna yüklendi.

İhale çalışmalarının güncellenmesi kapsamında yaklaşık maliyetin güncellenmesi, katılım şartlarının yeniden belirlenmesi, katılımın tek ve çoklu şekilde iş ortaklığına imkan verilmesine yönelik revizyonlar gerçekleştirilirken, sözleşme para birimi de Türk Lirası olarak değiştirildi.

İstekli firmaların son teklif verme tarihi ise 17 Eylül 2024 olarak belirlendi. İhale sürecinin yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Yeterlik sağlayan ve en düşük teklifi veren firma ile aralık ayı içerisinde sözleşme imzalanarak işe başlanılması planlanıyor.