İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi ​E20 Investment, Lucky Fish'in çoğunluk hissesini satın aldı:TÜRK BALIK ÜRETİCİSİNE ULUSLARARASI YATIRIM

​E20 Investment, Lucky Fish'in çoğunluk hissesini satın aldı:TÜRK BALIK ÜRETİCİSİNE ULUSLARARASI YATIRIM

Uluslararası yatırım şirketi E20 Investment, Avrupa'nın önde gelen yüksek katma değerli levrek ve çipura üreticisi konumundaki Lucky Fish firmasının çoğunluk hissesini, Mediterra Capital'dan satın aldı. Lucky Fish, yeni yatırımla yurt dışı pazarlarda daha da büyümeyi hedefliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli uluslararası yatırım şirketi E20 Investment, Avrupa'nın önde gelen dikey entegre levrek ve çipura üreticisi Lucky Fish’in yüzde 70 hissesini alarak çoğunluk hissedarı oldu. Gıda ve tarım alanlarında Avrupa, Orta Asya ve Afrika’nın önde gelen yatırım şirketleri arasında yer alan E20 Investment, Lucky Fish’in çoğunluk hissesini, Türkiye'de orta ölçekte ve yüksek büyüme gösteren şirketlere yönelik yatırımlarıyla uzmanlaşmış özel sermaye şirketi Mediterra Capital’den satın aldı.

Hisse satışında Mediterra Capital’e Dora Capital, E20 Investment’a ise Ardent Advisory danışmanlık hizmeti verdi. Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Avukatlık Bürosu ve KP Law ise işlem için hukuki danışmanlık sağladı.

E20 Investment'ın Grup CEO'su Sultan el Caberi, gerçekleştirdikleri satın almanın ardından Lucky Fish’in uluslararası pazarlardaki konumunu güçlendirerek büyütmeye odaklanacaklarını söyledi.

Mediterra Capital'ın Kurucu Ortağı Murat Erkut ise E20 Investment ile stratejik ortaklığa girmekten büyük heyecan duyduklarını söyleyerek, “Pazarın önemli oyuncularından, Türkiye’nin en büyük yüksek katma değerli, dikey entegre levrek ve çipura üreticisi konumunda olan Lucky Fish; bu işlemle birlikte yeni başarı hikayeleri yazacak. Yeni dönemde şirketin yatırım projeksiyonuna ivme kazandırılacak. Kapasite artışına ek; stratejik pazarlarda rekabet gücünü artıracak hamlelerde bulunulacak. İki taraf için de olumlu gelişmelere vesile olacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Avrupa ülkelerine ihraç ediyor

1986 yılında kurulan Lucky Fish, Avrupa’nın önde gelen yüksek katma değerli, dikey entegre levrek ve çipura üreticisi konumunda. Şirketin operasyonları, açık denizde balık yetiştiriciliğinden, yem üretimine, katma değerli balık ürünleri üretimine kadar tüm değer zincirini kapsıyor. Lucky Fish, entegre tesislerinde hazırladığı katma değerli ürünlerini İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediyor. Şirketin gerçekleştirdiği ihracatın satışlarındaki payı yüzde 97 seviyesinde. Mediterra Capital, 2013 yılında Lucky Fish'in yüzde 100'ünü satın almıştı.

2011 yılında kurulan Mediterra Capital, halen toplamda 330 milyon Euro değerinde varlığa sahip iki fonu yönetiyor. Şirket bugüne kadar Türkiye'de 19 şirkete toplam 900 milyon dolarlık yatırımı başarıyla tamamladı.

Mediterra Fon I, Mikro Ödeme, Mobiliz, Logo Yazılım,Uğurlu Balık, Arzum Elektrikli Ev Aletleri, ACP Sigorta Brokerliği, Söke Un ve Tavuk Dünyası olmak üzere 8 şirkete yatırım yaptı. Bu 8 şirketten 7’si stratejik şirketlere veya borsaya satılarak yatırımcılara geri dönüş sağladı. Mediterra Fon II ise, Arkel Elektrik Elektronik, Glasshouse, Terra Pizza, Pidem, Dürümle, Paycore/Yazara, Zero Density ve Elba Bant olmak üzere 8 şirkete yatırım yaptı.