İstanbul
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Hamas ateşkes önerisinde değişiklik talep etti

Hamas ateşkes önerisinde değişiklik talep etti

Stockholm, 12 Haziran (Hibya) - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken anlaşmayı kabul etmeleri için her iki tarafa da baskı yaparken, Hamas'ın teklifte bazı değişiklikler yapılmasını istediği bildirildi.

Blinken, Hamas'ın Gazze'de ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı “değerlendirmekte” olduğunu açıklarken, BM Güvenlik Konseyi'nin öneriyi destekleyen kararına yönelik küresel desteği Filistinli militan grup ve İsrail üzerinde baskıya dönüştürmeye çalışıyor.

Salı günü geç saatlerde bir Hamas yetkilisi Mısırlı ve Katarlı arabuluculara bazı “değişiklikler” talep eden bir yanıt sunduklarını ve önceliklerinin savaşı “tamamen durdurmak” olduğunu söyledi. Hamas sözcülerinden Cihad Taha da cevabın “ateşkesi, geri çekilmeyi, yeniden inşayı ve esir değişimini teyit eden değişiklikler” içerdiğini söyledi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby Salı gecesi gazetecilere yaptığı açıklamada Washington'un yanıtı aldığını ve “şu anda değerlendirmekte olduğunu” söylerken, içeriğine ilişkin ayrıntı vermeyi reddetti.