İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İnsanlık nedir?

İnsanlık nedir?

Birbirinden çok farklı üç hikâye; üç farklı dönem, üç farklı yer, üç farklı halk, üç farklı ana karakter...

Üç farklı kaderin tek bir sorusu var: Bizi hayatta tutan nedir? İnsanın acımasızlığı, geleneklerin sertliği ama aynı zamanda sevginin gücü ve ailenin önemini çarpıcı örnekler ve etkileyici çizimlerle anlatan eşsiz bir manga!

İlk bölüm, on üçüncü yaşına kadar kılıç sanatında eğitilmiş kör bir çocuk olan Ocelot'un, hiç tanımadığı ve aynı silah ustası Neslo tarafından eğitilmiş ikiz kardeşi Coyotte ile bir törende yüzleşmek zorunda kaldığı ve bu karşılaşmadan galip çıkma şansının çok az olduğunu bilmesinin hikayesidir! İki çocuğu da oğlu olarak gören gururlu savaşçı için bu tam bir kalp kırıklığı!

İkinci bölümde Yuri, zor bir hayat yaşayacağı bir kampa sürgün edilmiştir. Bir gün çok zor bir satranç oyununda bir problemi çözer ve SSCB şampiyonu olur. Artık tek bir hedefi vardır, dünyanın bir numarası olmak... Rakipleri, ölmek üzere olan kızını kurtarabileceklerini söyleyerek onu istikrarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaparlar. Yuri, kendisine ikinci bir şans veren vatanı ve ailesi arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Üçüncü bölümde genç bir İngiliz olan William, bir Inuit kadın tarafından bir gemi kazasından kurtarılır. İki yıl boyunca bu insanların kültürüne uyum sağlamak zorundadır. Klanın inanılmaz avcısı güzel Ena'ya karşı hisler geliştirir, ancak duygularını ona itiraf etmeye asla cesaret edemez ve kurtarma ekibi tarafından bulunur. Elli yıl sonra bile ilk aşkını asla unutamayacaktır!

Okurken kendinizi sorgulayacağınız, dünyaya bakış açınızı değiştirecek bu hikâyeler çizimleriyle de eşsiz bir deneyim sunuyor.

Aki Yamamoto’nun yazdığı, Peren Ercan’ın dilimize çevirdiği Humanitas Athica Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

KAHRAMANLARIN PEK AZI ÖLÜMSÜZLÜĞE KAVUŞUR. ONLAR ANCAK GERİDE ANLATILACAK BİR HİKÂYE BIRAKANLARDIR.

ORTA AMERİKA ORMANLARINDA BİR RUHA SAHİP OLABİLMEK ADINA İKİZİYLE SAVAŞMAK ZORUNDA KALAN OCELOT, VERECEĞİ KARARLA SADECE KENDİSİNİN DEĞİL AYNI ZAMANDA BİR MİLLETİN DE KADERİNİ BELİRLEYECEK OLAN SATRANÇ USTASI SOVYET YURİ VE BİR ESKİMO KABİLESİNDEKİ BALİNA AVCISI, CESUR VE GÜZEL ENA...

ÜÇ FARKLI ZAMAN, ÜÇ FARKLI YURT, ÜÇ FARKLI KAHRAMAN. AKİ YAMAMOTO, “HUMANITAS”LA, HER BİRİNİ HİKÂYENİN ÖLÜMSÜZLÜĞÜNDE BİRLEŞTİRİYOR.