İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz: "Kendi Marka Değerlerimizi Üreteceğiz"

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz: "Kendi Marka Değerlerimizi Üreteceğiz"

31 Mart Yerel Seçim sürecinin başlaması ve adayların açıklanmasıyla birlikte yeni başkan adayları çalışmalarını hız verdi. Seçim sürecinde yapılan çalışmalar kapsamında Elbistan'da aday karşılama programı düzenlendi. Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Programda vatandaşlarla selamlaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, Elbistan'ın sadece 2500 km2 ve 92 mahalleden oluşan bir yerleşim alanı olmadığını, büyük bir havzanın merkezi olarak, hedeflerine uygun projelerle büyütülmesini ve küresel vizyona kavuşturulması gerektiğini belirterek, "kendi marka değerlerini üretmeli ve rekabete açmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yerel kalkınma, istihdam sağlayıcı yatırımlar, planlı kentleşme ve ekolojik büyümenin en temel belediyecilik anlayışı olduğunu ifade eden Gürbüz sözlerine şöyle devam etti.

Elbistan'a Şeffaf Yönetim Biçimi Geliyor

" En temel belediyecilik anlayışımızda olduğu gibi Elbistan'ı hak ettiği boyuta taşımak istiyoruz. Sağlıklı çevre ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak için tüm planlama çalışmalarımız ivedi bir şekilde başlatılacaktır. Her şeyden önce şeffaf ve hesap verilebilir bir belediyecilik için tüm eylemlerimizi vatandaşımızın denetimine açacağız. Kalkınma ve yatırım stratejilerimizi, eylem planlarımızı hazırlayacak, kısa, orta ve uzun vadede yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağız.

Gürbüz " Ulaşım Artık Sorun Olmaktan Çıkacak"

Ayrıca ulaşımı şehrimizde sorun olmaktan çıkartacak, ulaşım planlarımızı hayata geçireceğiz. Akıllı şehircilik, beyaz masa, mobil ve Web uygulamalarıyla her zaman ulaşılabilir bir belediye olacağız. Tarihi kent merkezimizi, restorasyon ve relöve çalışmaları ile ortaya çıkartacak, yeni yapılarla ihya ve inşa edeceğiz.

Yatırımcı Dostu Bir Başkan Adayı

Ceyhan Nehri başta olmak üzere akarsu kaynaklarımızı, özel çevre projeleri ile koruma altına alacağız. Yatırımcı dostu belediye olacak, yatırım imkanlarını kolaylaştıracağız. Biyogaz, HES, RES,GES ve maden yatakları gibi enerji kaynaklarını planlayacak ve yatırımlarımızı en kısa sürede hayata geçireceğiz. Tarım ve hayvancılıkta katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve sahip olduğumuz ürünlerin pazara ulaşımı için ilgili tüm lojistik altyapıyı hayata geçireceğiz.

Organize Sanayi bölgeleri, ihtisas sanayi bölgeleri ve diğer sanayi yatırımlarını destekleyecek her türlü gayrimenkul ve teknik altyapılarını temin edeceğiz. Şehrimize özel sektörün daha çok yatırım yapması için gerekli tüm teşvik çalışmalarını hükümetimiz nezdinde başlatacak, başlatılanların takipçisi olacağız.

Gürbüz " Her Kesimin Hayatına Dokunacağız"

Eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel altyapının hayata geçmesi için STK'larımızı ve kamu kurumlarını destekleyeceğiz. Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve engelli vatandaşlarımız için yeni yaşam alanları oluşturacağız.

Kırsal kalkınmayı teşvik edecek, bu kapsamda tarım ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Ekolojik planlama ve yeni yatırımlarla organik yaşamı geliştirecek ve florayı koruma altına alacağız."

Son olarak konuşmasında hizmete ve çalışmaya talip olduğunu belirten Gürbüz, şehircilik ve yerel kalkınma projeleri ile hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör ile birlik ve beraberlik içerisinde istişare ederek, Elbistan'ı hak ettiği konuma getireceklerini ifade etti.