İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Nükleer Tıbbın Geleceği Çeşme’de Tartışılacak

Nükleer Tıbbın Geleceği Çeşme’de Tartışılacak

Türkiye Nükleer Tıp Derneği’nin (TNTD) her yıl düzenlediği geleneksel sempozyumu, bu yıl 1-3 Kasım 2024 tarihlerinde Çeşme, İzmir’de "Nükleer Tıp: Güncel Bakış ve Gelecek Vizyonu" teması ile gerçekleşecek.

TNTD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Fani Bozkurt, sempozyumda nükleer tıpta yaşanan hızlı bilimsel ve teknolojik gelişmeleri tanı ve tedavi uygulamalarına en iyi şekilde entegre ederek meslektaşlarımızın güncel bilgiyle donatılmasına katkı sağlayacaklarını açıkladı.   

Dr. Bozkurt, açıklamasında son yıllarda nükleer tıp alanında uluslararası arenada çığır açan klinik faz çalışmalarının, radyofarmasötik ve cihaz teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin önemini vurguladı. Bozkurt, “ Bu sempozyum, multidisipliner iş birliğiyle nükleer tıpta daha iyi uygulamalara ulaşma yolunda bir fırsattır” dedi.

Sempozyum programında, görüntüleme ve tedavide yeni radyofarmasötikler, yapay zeka ve makine öğrenmesinin sağlık alanındaki katkıları gibi güncel konulara yer verileceğini ifade eden Bozkurt, meningiomalarda radyonüklid tedavi uygulamaları, radyonüklid tedavi süreçlerinde hasta takibi, FDG PET yanıt değerlendirme ve immünoterapideki gelişmelerin ele alınacağı oturumlar düzenleneceğini söyledi.

Dr. Bozkurt, sempozyumun aynı zamanda genç bilim insanlarına da önemli bir platform sunduğunu belirterek, şöyle devam etti ; “Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcılar, nükleer tıpta bilgi birikimlerini ve deneyimlerini paylaşarak daha güçlü bir bilimsel topluluk oluşturma imkanı bulacaklar”