1.Ortadoğu İstanbul Zirvesi’ne Körfez ülkelerinden 40 seyahat acentasının katılım göstermesi bekleniyor. Pullman Convention Center Otel’de 11 Aralık’ta başlayacak olan zirve, 12 Aralık’ta Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, 13 Aralık’ta ise Kocaeli İzmit’te devam edecek. Zirve, 14 Aralık 2023 tarihinde İstanbul’da sona erecek.
OTSAD Kurucusu ve Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk, “1.Ortadoğu İstanbul Zirvesine zengin körfez ülkelerinden 40 Seyahat Acentası katılım sağlayacak” dedi.
Önemli konuşmacılar
Zirvenin önemli konuşmacıları arasında; Kuveyt Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Muhammed Al Mutairi, Flynas Suudi Arabistan Uluslararası yetkilisi ve Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Dr. Emin Çakmak bulunuyor.
Kuveyt Turizm Bakanlığına bağlı Kuveyt Seyahat Acentaları Birliği 20 seyahat acentası, Flynas Hava Yolları Suudi Arabistan’dan 15 seyahat acentası ve Dubai, Bahreyn, Katar, Oman ve Lübnan’dan en büyük yerel seyahat acentaları etkinlikte yer alacak. Alagöz Holding’e ait olan Destanların Dansı Grubu katılımcılara dans koreografileri sunacak.
İstanbul’dan sonra 12 Aralık’ta Sapanca, 13 Aralık’ta İzmit’te devam edecek olan zirve, 14 Aralık’ta İstanbul’da son bulacak.
B2B Workshop programı
1.Ortadoğu İstanbul Zirvesi ile birlikte birleştirilen B2B Workshop programında Türkiye ve İstanbul'da bulunan turizm profesyonelleri Kuveyt,Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Bahreyn, Oman ve Lübnan’dan gelen yaklaşık 40 Seyahat Acentası ile buluşma imkanı sağlıyor.
Hüseyin Kırk'tan teşekkür
OTSAD Kurucusu ve Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk zirve ile ilgili şunları söyledi: “Ekibimiz ile birlikte bize destek olan Başta 1.Ortadoğu İstanbul Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olan İstanbul Pullman Convention Center otel ailesine, Elite World Otel ailesine, Dr.Sn.Emin Çakmak, İRO İstanbul Rehberler Odası, Destanların Dansı ekibi, Bozdağ Film Platoları ve tüm destekçilere teşekkür ediyorum; bundan sonra zirve her yıl aynı tarihlerde Istanbul’da gerçekleşecek”
