İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri 15 bin aileye gıda kolisi

15 bin aileye gıda kolisi

Büyükçekmece’de Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 15 bin aileye gıda kolisi, 15 bin aileye de sıcak iftar yemeği dağıtılıyor

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bu yıl mahalle iftarlarını iptal eden Büyükçekmece Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olan Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara temel gıda maddesi ve sıcak iftar yemeği servisi yapıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını önemleri kapsamında işyerleri kapatılan, işini kaybeden veya gelir kaybına uğrayan ihtiyaç sahiplerini tespit eden Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, bu vatandaşlara gıda kolisi dağıtımını sürdürürken ayrıca her gün düzenli olarak bakacak kimsesi olmayan, engelli, yalnız yaşayan ihtiyaç sahiplerinin evlerine de sıcak iftar yemeği servisi yapılıyor.

Yardımları bekliyoruz
Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşmak anlamına geldiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yapılan yardımlara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı; “Koronavirüsün yaratmış olduğu ekonomik sıkıntılar bu sene Ramazan ayında bizi çok daha fazla yardım yapmaya zorladı. Yardım yapmak için de kaynağa ihtiyaç var. Bunu da durumu iyi olan iş adamlarımızdan tedarik etmeye çalışıyoruz. Bu sene çok daha cömert davranıyorlar. 15 bin aileye yaklaşık 20 gün ihtiyaçlarını karşılayacak paketler halinde yardımlarımız devam ediyor. Aynı zamanda evinde tek yaşayan veya bakıma muhtaç vatandaşlarımıza da sıcak yemek dağıtmaya başladık. O da yaklaşık herhalde 15 bin civarında olacaktır. Zekatını vermek isteyen, yardım yapmak isteyen vatandaşların da her zaman yardımlarını bekliyoruz çünkü belediyeler aynı zamanda sosyal devletin sosyal yönünün en iyi hissettirildiği devlet kuruluşlarıdır. Bugüne kadar Büyükçekmece Belediyesi’nin vatandaşa ulaştırmış olduğu gıda ve sıcak yemek yardımında bize destek veren bütün dostlarımıza, hayır sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. Ramazan ayı tüm insanlık alemine, İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan diliyorum. İnşallah bir an önce de koronavirüsten kurtulur normale hayatımıza döneriz.”

SAVAŞ ATAK