İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri 30 Ağustos Zaferi’nin 101. Yılı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zaferi’nin 101. Yılı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü Büyükçekmece’de coşkulu bir törenle kutlandı.

MUHABİR: Fatma Müge Yücetürk

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun 101. şan ve şeref yılı Kaymakamlık Meydanı Atatürk Anıtı’nda yapılan törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi yapıldı

7'den 70'e her yaştan vatandaşın ellerinde Türk bayrakları ile doldurdukları törende ilk olarak ilçe protokolünün çelenk takdim töreni gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yönelik mesajının okunduğu törenin ardından Kaymakamlık binasında yapılan tebrikat töreninde tebrikler kabul edildi.

image00036.jpeg

Kutlamalara katılım yoğun oldu

Törenlere Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Ümit Genez, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Zurnacı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, İstanbul Muharip Gaziler Derneği Büyükçekmece Şubesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.