İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri 33 suç kaydından aranan cami hırsızı suçüstü yakalandı!

33 suç kaydından aranan cami hırsızı suçüstü yakalandı!

İstanbul'da camilere girerek namaz kılan vatandaşları soyan hırsız, polis ekiplerinin operasyonuyla suç üstü yakalandı. Hırsızın 33 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK: DHA

İstanbul’un 8 farklı ilçesinde yaklaşık 2 ay boyunca camilerde namaz kılıyormuş gibi yaparak çanta ve telefon çalan Erdal D. (47), Başakşehir Mobil Park polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüphelinin, daha önce 33 farklı suça karıştığı ve 10 ayrı hırsızlık suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Başakşehir, Beyoğlu, Şişli, Sarıyer, Bağcılar, Arnavutköy ve Kadıköy’deki camilerde gerçekleşen hırsızlık olayları üzerine polis ekipleri kapsamlı bir çalışma başlattı. Şüphelinin özellikle Başakşehir’deki 9 camide hırsızlık yaptığı belirlendi. Güvenlik kameraları incelendiğinde, şüphelinin namaz kılıyormuş gibi davranarak vatandaşların çanta ve telefonlarını çaldığı tespit edildi.

Kayaşehir Camii’nde Suçüstü Yakalandı

Polis ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden kimliğini belirlediği şüpheliyi takibe aldı. 27 Ekim Pazar günü saat 13.00 sıralarında Kayaşehir Merkez Camii’nde olduğu tespit edilen Erdal D., cami içerisindeki kamera odasından izlendi. Namaz kılıyor gibi yaparak vatandaşların eşyalarını çalan şüpheli, kapıya yöneldiği sırada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Camideki vatandaşları soyan hırsızın kaçış anları

Çaldığı Çantayı Sakladığı Yer Bulundu

Şüpheli Erdal D.’nin, yakalanmadan 3 gün önce bir başka camiden çaldığı çantayı Fenertepe mevkiindeki bir çalılık alana sakladığı ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından bulunan çanta sahibine teslim edilmek üzere emniyete götürüldü.

33 Suçtan Aranan Şüpheli Tutuklandı

Erdal D., emniyetteki sorgusunda suçlarını itiraf etti. Daha önce 33 ayrı suça karıştığı tespit edilen şüpheli, 10 ayrı "Açıktan hırsızlık" suçundan adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin hırsızlık anları, güvenlik kameralarına ve cep telefonlarına saniye saniye yansıdı.