İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri 5 blok ve 245 daireden oluşan siteye tahliye kararı: 'Bizim canımızı tehlikeye atan belediyenin kendisi'

5 blok ve 245 daireden oluşan siteye tahliye kararı: 'Bizim canımızı tehlikeye atan belediyenin kendisi'

5 blok ve 245 daireden oluşan site için tahliye kararı verildi. Dairelerin boşaltılması için 15 gün süre veren ekipler siteden ayrıldı.

KAYNAK: AA

Maltepe'de depreme karşı dayanıksız olduğu belirlenen 5 blok ve 245 daireden oluşan site için tahliye kararı verildi.

Zümrütevler Mahallesi Handegül Sokak'taki Yeşil Belde Sitesi'ne, incelemede "depreme karşı dayanıksız" raporu verilmesi üzerine yıkım için işlemlere başlandı.

Bu kapsamda evlerin elektrik, doğal gaz ve suyunun kesilmesi 5 blok ve 245 daireden oluşan siteye gelen ekiplere site sakinleri tepki gösterdi.

Yaşanan tartışmanın ardından dairelerin boşaltılması için 15 gün süre veren ekipler siteden ayrıldı.

"Bize 66 metrekare daire vermek istiyor"

Site sakinlerinden Mesut Kavak, gazetecilere, evlerinin şu an 145 metrekare olduğunu ancak yeni yapılacak dairelerin 66 metrekare yapılacağının kendilerine bildirildiğini anlatarak çevredeki sitelere verilen emsalin kendilerine verilmediğini söyledi.

Buranın yıkılması için çeşitli başvurularının olduğunu dile getiren Kavak, "Biz problemimiz çözülsün istiyoruz. Bize 66 metrekare daire vermek istiyor. 4-5 kişilik bir aile 66 metrekarede nasıl yaşar? Emsal olmadan olmuyor. Bizim canımızı tehlikeye atan, binalarımızın yenilenmesinin önüne engel koyan belediyenin kendisidir. Maltepe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında top gibi yuvarlandık. Elektrik, su ve doğal gazımızı keserek bizi buradan çıkarmak istiyorlar." diye konuştu.

Site sakinlerinden Huriye Gülhatun da "Yaşlıyız, emekliyiz. Biz nereye gideceğiz? Kiralar çok pahalı." diyerek karara tepki gösterdi.

"Amacımız can ve mal güvenliklerini korumak"

Maltepe Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Gürkan Taybars ise amaçlarının buradaki insanları mağdur etmek olmadığını belirterek "Amacımız buradaki insanların can ve mal güvenliklerini korumak. Gelen talimat üzerine mağduriyeti bir nebze daha azaltmak için 15 gün süre veriyoruz. 18 Ağustos'ta ekip gelecek ve tahliye işlemini gerçekleştirilecek." dedi.