İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

57. Alay'a vefa

Çanakkale Savaşı’nda kahramanlıklarıyla destan yazan 57. Alay’ı anmak adına düzenlenen yürüyüşün başlangıcı bu yıl beşinci kez Beylikdüzü’nden yapıldı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde başlayıp Beylikdüzü Belediye binası önünde gerçekleşen törenle son bulan yürüyüş sonrasında topluluk, Tekirdağ’a yolcu edildi

Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı sayılan Anzak Çıkartması’nı durdurmak için canlarını ortaya koyarak düşmanın üzerine yürüyen ve kahramanlıklarıyla adını tarihe yazdıran 19. Tümen’e bağlı 57. Piyade Alayı’nı anmak için düzenlenen vefa yürüyüşü bu yıl beşinci kez Beylikdüzü’nden start aldı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin önünden başlatılan uğurlama yürüyüşüne, Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker, Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Beylikdüzü Şubesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Beylikdüzü Belediye binası önünde sona eren yürüyüşte, 26.27.57. Alayları Yaşama Araştırma Gönüllüleri Derneği üyeleri, 6 gün sürecek ve 18 Mart’ta Çanakkale’de son bulacak yürüyüş için Tekirdağ’a yolcu edildi.

Beylikdüzü’nden başlıyoruz
26.27.57. Alayları Yaşama Araştırma Gönüllüleri Derneği Yürüyüş Komitesi Koordinatörü Levent Yavuz, Beylikdüzü Belediye Binası önünde yaptığı konuşmada “Çanakkale’de kahramanca mücadele ederek tamamının şehit olduğu bir alayın anısına bu biz yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüşümüzün 10. yılında da yine ilk önce Beylikdüzü’nden başlamak istedik. Çünkü bu ordunun toparlanma sürecinin ilk temelleri Beylikdüzü-Haramidere mevkiinde atılmıştı. 57. Alay sürecinde bizimle birlikte olduğu için ve bizleri desteklediği için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a ve Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Her zaman yanınızdayız
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünden başlayan 57. Alay Yürüyüşü’ne katılan Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker, uğurlama töreninden önce yaptığı konuşmada “Sizlerle birlikte yaptığımız bu organizasyonda bundan sonra da Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın destekleriyle yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.