İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri 9. miras sergisi sanatseverlerle buluştu

9. miras sergisi sanatseverlerle buluştu

Eyüpsultan’a Şehir Tiyatroları kazandırılacağı müjdesini veren Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, “Sanatı ve kültürü Eyüpsultan’da daha çok yaşanır, daha çok görünür hale getireceğiz” dedi.

MUHABİR: Emre Kulcanay

Geleneksel Türk el sanatlarının birbirinden seçkin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’le birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, kursiyerler ve eğitmenler yaptı.

Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası fuaye alanında düzenlenen serginin açılışında konuşan Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, şunları söyledi:

“Eyüpsultan Belediyesi, çocukları, gençleri ve kadınları odağına koyan bir belediyecilik yapacak. Dolayısıyla bugün bu sergide de çoğunluk olarak gençleri, çocukları ve kadınları bu kadar yoğun görmekten çok mutlu oldum. Bugün burada geleneksel sanatların çok güzel örneklerini hep beraber gezeceğiz. Sanata, edebiyata, kültüre daha çok ev sahipliği yapan bir Eyüpsultan olacak. Çocuklarımızın ve gençlerimizi sanatla, edebiyatla, kültürle daha çok hemhal olmalarını istiyoruz. Bunu çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için istiyoruz. O yüzden bu yapılan işler çok değerli.”

EYÜPSULTAN’A “ŞEHİR TİYATROLARI” MÜJDESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Eyüpsultan ziyareti sırasında kendisinden Eyüpsultan’a Şehir Tiyatroları için ricada bulunduğunu dile getiren Başkan Özmen, “Değerlendiriyorlar, inşallah Şehir Tiyatroları’nı da Eyüpsultan’a kazandıracağız. Burada bugün sizlerin ortaya koyduğu eserleri keyifle, zevkle gezeceğiz. Sanatı ve kültürü Eyüpsultan’da daha çok yaşanır, daha çok görünür hale getireceğiz” diye konuştu.

KURSİYERLERE KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edilirken Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara eşi Hülya Kara’ya, Eyüpsultan Emniyet Müdürü Levent Türkmen de eşi Emriye Türkmen’e belgelerini verdi. Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen ise kursiyerlerden Tülay Karabay ve Döne Kaya’ya İcazet belgelerini takdim etti.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen Başkan Özmen, eser sahibi kursiyerlerden bilgi aldı.

EMEĞİN SERGİSİNDE 8 BRANŞTA 121 ESER YER ALIYOR

Sergide, 2023 - 2024 yılları arasında Sertarikzade Kültür Merkezi ve Zal Mahmud Paşa Kültür Merkezi’nde geleneksel sanat eğitimi alan öğrencilerin yaptığı hat, minyatür, tezhip, ebru, çini, kaligrafi ve resim tarzındaki birbirinden güzel eserler yer aldı.

Toplam 8 branşta 121 eserin yer aldığı Miras Sergisi 8 Haziran 2024 – 8 Temmuz 2024 tarihleri arasında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.