İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Akevler'de EBA desteği

Esenyurt Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir örnek bir projeye imza attı. Hayırseverleden topladığı tabletleri EBA'ya girmekte zorlanan ihtiyaçlı çocuklara dağıtan Karademir, "Biz de iyi durumda olanlardan ikinci el tabletlerini alıp kötü durumda olanlara veriyoruz" dedi

Pandemi nedeniyle öğrencilerin uzaktan eğitim alması ülke genelinde olduğu gibi Esenyurt’ta da birçok sorunu beraberinde getirdi. Eğitim için ellerinde yeterli imkan olmayan öğrencilere Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir sahip sahip çıktı. Damga'ya konuşan Karademir, "İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına EBA’ya bağlanabilmeleri, diğer arkadaşlarıyla eşit bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için böyle bir kampanya başlattık" dedi.


Hakkaniyetli dağıttık

Çok sayıda sosyal projenin içerisinde yer aldıklarını dile getiren Muhtar Karademir, "Önce Çocuk Esirgeme Kurumu'na gittim. İhtiyaçları karşılanıyor ama yine de eksikleri var. Onlara yardımcı olduk. Bayramlarda da çeşitli etkinliklerimiz var. Sosyal olan her projenin içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Tablet dağıtım hikayesini de "Birçok vatandaşımız EBA'ya girmekte sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Mahallemizin bir adası varlıklı diğer kısmı da orta halli ve zor kısımda. Biz de iyi durumda olanlardan alıp kötü durumda olanlara vermek istedik" sözleriyle anlatan Karademir, "Bu proje kapsamında toplanan tabletleri elimizden geldiği kadarıyla hakkaniyetli dağıtmaya çalıştık. Bu yardımları mahalle sakinlerinden temin ettik" ifadelerini kullandı.


Sesimize ses verdiler

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet bağışlamak isteyenleri muhtarlığa beklediğini ifade eden Süheyla Karademir, "Daha yolun başındayız. Çok daha afazla ihtiyaçlı öğrencimiz var. Sesimize ses veren, destekleri ile yanımızda olan, yardımsever bağışçılarımıza, şükranlarımı sunuyorum. Bağışlar gelidikçe, öncelik sırasına göre dağıtmaya devam edeceğim. Bu mini kampanyamıza destek olanlara tekrar teşekkür ediyorum. Emin olun küçük gibi görünen bu bağış onlar için çok değerli" açıklamasında bulundu.