İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri AKOM’dan İstanbulluları sevindiren uyarı!

AKOM’dan İstanbulluları sevindiren uyarı!

İstanbul’da uzun süredir aralıksız devam eden sıcak ve nemli hava yerini yağmurlu ve rüzgarlı havalara bırakıyor…

MUHABİR: Güray Varol

İBB’ye bağlı AKOM’dan megakentlilere müjde gibi haber geldi! AKOM, 23 Temmuz Salı günü öğle saatlerinden itibaren İstanbul’da yağmur geçişlerinin beklendiğini duyururken, hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacağını da kaydetti.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, bugün İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren yerel gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

Megakent İstanbul’da bugün en düşük 28 en yüksek ise 33 derece olan hava sıcaklığının yağışlarla birlikte etkisini azaltacağı, sıcak ve bunaltıcı havanın yerine esintili bir havanın kente hakim olması öngörülüyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra sağanak şeklinde yağması beklenirken, hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanmayacak. İstanbul’da bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyredecek.

Öte yandan ,megakentte bugün beklenen sağanak yağmur geçişlerinin ardından, 5 Ağustos tarihine kadar hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanması beklenmiyor.