İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Alper Gezeravcı, depremzede öğrencilerle buluştu

Alper Gezeravcı, depremzede öğrencilerle buluştu

Türk Kızılay'ın Heybeliada'da düzenlediği "Teknoloji ve İnovasyon" konulu Gençlik Kampı'nın konuğu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı oldu.

KAYNAK: DHA

Kampta ağırlanan yaklaşık 90 depremzede öğrenciye uzay misyonunun detaylarını anlatan Gezeravcı, "Kendinize her zaman "Bu işi benden önce biri yapmışsa ben de yapabilirim" cümlesini hatırlatın. Size uzaya gitmiş bir Türk'ün hikayesini anlatmıyorum, bu bir varış değil, bir başlangıç hikayesi. Bu hikayenin devamına imza atacak olan sizlersiniz" dedi.

Türk Kızılay, gençlerin dayanışma ve yardımlaşma duygularını, gönüllülük bilincini ve bireysel yeteneklerini geliştirmek ve onları alanında öncü isimlerle buluşturarak ilham vermek üzere 15 yıldır Heybeliada'da düzenlediği Gençlik Kampları'yla binlerce gence ulaşıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin ağırlandığı kamplarda son 2 yıldır deprem bölgesinden gelen afetzede öğrencilere öncelik veriliyor. Bu kapsamda 4-10 Ağustos tarihlerinde düzenlenen "Teknoloji ve İnovasyon" konulu Gençlik Kampı'na Malatya ve Osmaniye'den gelen fen lisesi ağırlıklı yaklaşık 90 depremzede öğrenci katıldı.

Kamp boyunca robotik kodlama, 3D yazıcılarla tasarım, yazılım ve algoritma geliştirme gibi alanlarda eğitim alan öğrenciler, bugün Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı'yla bir araya geldi. Kamp etkinliğinin gerçekleşmesini sağlayan Türk Kızılay'a teşekkür eden Gezeravcı, "Buradaki genç kardeşlerimiz pozitif ayrımcılığı fazlasıyla hak edenler. Bu güzel kardeşlerimizin böylesine müstesna bir alanda, yaz döneminde, geleceklerinde de sürekli hatırlayacakları bir döneme imzanızı attınız, emek verdiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi.

"BU HİKAYENİN DEVAMINA İMZA ATACAK OLAN SİZLERSİNİZ"

Uzay görevine başvurusundan hazırlık sürecine, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki deneylerden dünyaya dönüşüne Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu adım adım paylaşan Gezeravcı şöyle konuştu:

"Ben önüme zor bir soru konulduğunda kendime "Bunu benden önce yapan bir insan evladı varsa ben de yaparım" derim. Siz de kendinize bunu hatırlatın. Zihninizdeki çeldiriciyi bir kenara bırakın. Kimsenin özgüveninizi yaftalamasına izin vermeyin. Uzaya gitmek 43 yaşıma kadar benim dahi hayalime alamadığım bir alandı. Artık sizler bunu başkasına ait, uzak, ithal bir hikaye olarak görmeyin. Ve her tür entelektüel ilgiyi küfenize doldurun. Hayat bazen öyle sürprizler yapıyor ki, o an hazır olmanız lazım. Size uzaya gitmiş bir Türk'ün hikayesini anlatmıyorum, bu bir varış değil, bir başlangıç hikayesi. Bu hikayenin devamına imza atacak olan sizlersiniz."

Sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı, doğum günü kamp tarihlerine denk gelen 4 öğrenciyle birlikte onlar için hazırlanan pastayı kesti. Gezeravcı, kamp alanındaki teknoloji, görsel sanatlar, halk oyunları, müzik ve spor istasyonlarını gezerek öğrencilerle sohbet etti ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Alper Gezeravcı, depremzede öğrencilerle buluştu

Alper Gezeravcı, depremzede öğrencilerle buluştu

Alper Gezeravcı, depremzede öğrencilerle buluştu