İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Ateşsiz mangallar ilk kez Millet Bahçesi’nde hizmette

Ateşsiz mangallar ilk kez Millet Bahçesi’nde hizmette

Türkiye'de ilk olduğu belirtilen ateşsiz mangallar Ümraniye Millet Bahçesi'nde hizmete girdi. Doğalgaz ile çalışan mangallar, Millet Bahçesi'nin birçok yerinde hizmete girerken ateşsiz olmasıyla birlikte orman yangınlarının önüne geçilmek amaçlandı.

Türkiye'de ilk olarak Ümraniye Millet Bahçesi'nde doğalgaz ile çalışan mangallar tanıtıldı. Ateşsiz şekilde et pişiren mangallarla birlikte orman yangınlarının önüne geçilmek amaçlanıyor. Ümraniye Millet Bahçesi'nin yedi farklı yerinde hizmete giren mangallarda 150 aile aynı anda et pişirebilecek. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da Millet Bahçesi'ne gelerek mangalları yerinde inceledi. Başkan Yıldırım, Millet Bahçesi’nin herkesin elinde mangalıyla gelip ateş yakmadığı bir yer haline geldiğini söyledi.

BAŞKAN YILDIRIM: "AYNI ANDA 150 AİLE ET PİŞİREBİLİYOR"

Ateşsiz mangallarla birlikte orman yangınlarının önüne geçmek istediklerini belirtenÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Millet Bahçemiz'de bir ilki uyguladık. Sadece Ümraniye'de değil, Türkiye'de bir ilki yaptık. Ormanlarımız yanmasın, hijyen olsun diye. Doğalgazlı taş üzerinde daha hijyenik temiz bir şekilde et, balık, köfte ve tavuk pişirilerek vatandaşlarımız güzelce piknik yapsınlar. Ormanlarımızın yanmaması çok önemli. Mangal kültürü bizim geleneksel kültürümüzde var. Bunu daha iyi nasıl geliştirebiliriz diye düşündüğümüzde bu sistemi getirdik. Vatandaşlarımız bu sistemden çok memnun. Herkes elinde bir mangalla gelip burada ateş yakmıyor. Böylelikle ormanlarımızı koruyoruz. Millet Bahçesi'nde giriş bedava. İnsanlarımız buraya gelip sıra varsa sıraya giriyorlar. Aynı anda yedi bölgede 150 aile aynı anda etini pişirebiliyor. Bu sebeple işleyişte bir sıkıntı olmuyor” şeklinde konuştu.