İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri 'Avangart Sinema ve Resim' adlı eser okuyucuyla buluştu

'Avangart Sinema ve Resim' adlı eser okuyucuyla buluştu

İstanbul Ticaret Üniversitesi, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Şentürk'ün kaleme aldığı "Avangart Sinema ve Resim” okuyucuyla buluştu.

KAYNAK: AA

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Şentürk'ün "Avangart Sinema ve Resim" okuyucuyla buluştu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Şentürk'ün kaleme aldığı "Avangart Sinema ve Resim” eserinde avangart sinema akımlarına dair geniş bir çerçeve sunuluyor.

Kitap, Türkiye'de avangart sinema tartışmalarının sanat camiası ve iletişim fakültelerinde yeterince kendisine yer bulamadığı gerçeğinden hareketle, avangart akımların anlaşılmasına imkan sağlarken, Avangart kavramının niteliklerine ilişkin de köklü bir perspektif sunuyor.

Şentürk, kitapla ilgili sosyal medya da yaptığı paylaşıma yer verilen açıklamada, "Uzam Yayınları tarafından 1000 yıl sonra Arapça'dan Türkçe'ye ilk kez tercüme edilen Kitab'ul Menazir (Optik) kitabına atıfta bulunarak "Nasıl da örüyor kader ağlarını! Yaşadığımız hayat boyunca yüzleştiğimiz insanlar ve gerçekler, özgür ve şerefli bir yolculuğun modellerine değil, hiçliğin ve ölümün maskelerine dönüşürken, iki kitap aynı zaman diliminde ve Uzam Yayınevi'nde buluşuyor" değerlendirmesini yaptı.