İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Avcılar Belediyesi Başkanı Av. Turan Hançerli'den zumba yanıtı

Avcılar Belediyesi Başkanı Av. Turan Hançerli'den zumba yanıtı

Avcılar Belediyesi Başkanı Av. Turan Hançerli, Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılan zumba gösterisine gelen eleştirilere yönelik açıklamada bulundu.

MUHABİR: Aydın Ozan Demir

Avcılar Belediyesi, Cumhuriyet kutlamaları kapsamında "100. Yılda 100 Kadınla Zumba" etkinliği düzenledi. Kadınların dans ettiği görüntülere sosyal medyadan sert eleştiriler geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Siz Atatürk’ü hiç anlamamışsınız” tepkisini gösterdi. Belediye Başkanı Hançerli ise “100 kadınımızın coşkuyla, özgürce dans etmesini kucaklamalıyız” karşılığını verdi.

Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen “100. Yılda 100 Kadınla Zumba” adlı etkinlik tepkilere neden oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabınzdan yaptığı açıklamada, “CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin düzenlediği 100. yılda 100 komşunuzla zumba organizasyonları. İnanamadım. Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için düzenlenmiş. Siz Atatürk’ü hiç anlamamışsınız” eleştirisinde bulundu. Özdağ'ın paylaşımının altında, “Atatürk'ü göbek atarak mı anıyorsunuz?”, “Anlamışlar ama yanlış anlamışlar”, “Yakında twerk yaptırırlar” ve “Kepazelik sarmış dört bir yanımızı” şeklinde yorumlar yapıldı.

Anlayışla karşılıyoruz

Gelen eleştireler üzerine Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli bir açıklama yaptı. “Bu tartışmada bizim de söyleyecek sözümüz var” diyen Hançerli, “Avcılar Belediyesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılına layık olacak şekilde eylül ayında başladığımız kutlamalarla, sadece ekim ayı içerisinde 18 farklı etkinlik düzenleyerek, dolu dolu bir kutlama programı hazırladık. Bu etkinliklerin bir parçası olarak gerçekleştirdiğimiz “100. Yılda 100 Kadınla Zumba” etkinliğiyle ilgili başlayan tartışmaları Cumhuriyetle birlikte gelen çok seslilik ve tartışma kültürünün bir parçası olarak görüyor, anlayışla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaşasın Cumhuriyet!

Açıklamasını, “Ancak bu tartışmada bizim de söyleyecek sözümüz var: Cumhuriyet, özgürlüklerimizin, demokrasinin, laikliğin sigortasıdır” şeklinde sürdüren Hançerli, “Cumhuriyet, eğitimin, hukukun, sanatın, sporun teminatıdır. Cumhuriyet, kendimizi özgürce ifade edebilmemizdir. Ve unutmamalıyız ki Cumhuriyet, en büyük bayramımızı içimizden geldiği gibi dans ederek kutlayabilmemizin de garantisidir. Bu özel günde, 100 kadınımızın coşkuyla, özgürce dans etmesini kucaklamalıyız, bu özgürlüklere sahip çıkmalıyız ve bu özgürlükleri daha da büyütmeliyiz. Cumhuriyet iyi ki var. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Yakup Tezcan