İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Avcılar'da iki kişi önünü kestikleri İETT otobüsüne taş ve sopalarla saldırdı

Avcılar'da iki kişi önünü kestikleri İETT otobüsüne taş ve sopalarla saldırdı

Avcılar'da yolcu almak için durağa giren İETT otobüsünden yol isteyen otomobil sürücüsü, aracından inerek otobüs şoförüne küfür ve hakaretler savurdu. Ardından beş durak takip ettikleri otobüsün önünü kesip, taş ve sopalarla saldırdılar. Korku dolu anları bir yolcu cep telefonu kamerası ile kaydederken şoför de otobüsü polis merkezine kadar sürdü.

Olay, saat 07.00 sıralarında Avcılar'da meydana geldi. Şahintepe-Avcılar seferini yapan 147 kodlu İETT otobüsü şoförü Tarık Akçam, Tahtakale Mahallesi Necdet Semker İlkokulu önündeki İETT otobüslerine ait durağa girdi. Akçam yolcu aldığı sırada aynı durağa giren sivil bir araç sürücüsü korna çalmaya başladı. Daha sonra otomobilinden inen sürücü Tarık Akçam'ın yanına giderek, duraktan çıkıp yol vermesini istedi. Akçam'ın yolcu aldığını belirtmesi üzerine otomobil sürücüsü küfür ve hakaretler savurmaya başladı. Yolcuları aldıktan sonra duraktan ayrılan Tarık Akçam, 5 durak sonra yolunun aynı sürücü tarafından kesildiğini gördü.

OTOBÜSÜ POLİS MERKEZİNE KADAR TAKİP ETTİLER

Otobüsün önünü kesen 2 saldırgan taş ve sopalarla içinde yolcuların bulunduğu otobüse saldırmaya başladı. Bir yolcunun cep telefonu ile kaydettiği saldırı anlarında otobüs içinde bulunanlar büyük korku yaşadı. Şoför Tarık Akçam otobüsü içinde yolcularıyla beraber Başakşehir Bahçeşehir Polis Merkezine kadar sürdü. Bu sırada iki saldırgan da otomobille polis merkezine kadar otobüsü takip etti. Polislere haber verilmesinin ardından ekipler olay yerinde iki saldırganı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Tarık Akçam ve iki saldırganın ifadeleri alındı.

"BU ARAÇTA HERKESİN AİLESİ VAR"

Polis merkezinden çıktıktan sonra yaşadığı olayı anlatan Akçam, "Arkamdan gelip kornaya bastılar. Daha sonra araçlarından inip yanıma geldiler, benden yol istediler. Yolcu aldığımı söyledim. Bu defa küfür ve hakaret etmeye başladılar. Bunun üzerine ben camı kapattım, yumruklamaya başladılar. Ben oradan çıkınca 5 durak beni takip edip yolu kestiler. Taşla, sopalarla saldırıp küfür ve hakaret ettiler. İnsanlar korktu, otobüsün içinde ağlayan çocuklar vardı. Ben de mecbur bu karakola kadar geldim. Onlar da 50 metre ileride durdular beni beklemeye başladılar, polislere parmak salladılar. Daha sonra polisler gidip onları alıp polis merkezine götürdü. İfadelerimizi aldılar. Biz sabah 4'te insanlara hizmet etmek için çıkıyoruz, gece 12'ye kadar mücadele ediyoruz. Bu araçta herkesin ailesi var, çocuğu var, kadınlar var. Yaptıkları hareket hiç hoş değil. Biz bunlarla hemen hemen her gün 2-3 defa karşılaşıyoruz. Yoluma devam edemediğim için polisler yardımcı oldu. Yolcuları indirip başka bir otobüse aktardık." diye konuştu. İki saldırganın polis merkezindeki işlemleri devam ediyor.