İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Aylarca takip edilen tefecilere şok operasyon: 21 kişi tutuklandı

Aylarca takip edilen tefecilere şok operasyon: 21 kişi tutuklandı

4 ilde düzenlenen "tefeci" operasyonunda 33 kişi'den 21'i tutuklanarak gözaltına alındı.

KAYNAK: DHA

Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen "tefeci" operasyonunda gözaltına alınan 33 kişiden, teknik takipte, "Tefeciyim oğlum ben, domates, biber satmıyoruz" diyen T.A. (39) ile parasını onlara vererek işletip kar payı alan Y.K.'nin de (25) aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla, 6'sı da savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tefeciler tarafından mağdur edildiğini söyleyen 60 kişinin şikayeti üzerine Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri takibe aldı. Ekipler, teknik ve fiziki takiple şüphelileri 3 ay boyunca izledi. Yapılan takibin ardından harekete geçen ekipler, dün sabah saatlerinde 500 polisin katılımıyla Bursa, Bilecik, İstanbul ve Ankara'da 43 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin koçbaşıyla kapılarını kırıp girdiği evlerde 33 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda çek, senet, tapu ve yaklaşık 5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ile nakit para, 12 tabanca ve 3 ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

50 BİN LİRALIK BORÇ, 2 MİLYON LİRA OLARAK TAHSİL EDİLMİŞ

Gözaltına alınan şüphelilerden T.A.'nın, senet karşılığı para verdiği mağdur ile arasında geçen telefon konuşmasının da teknik takibe takıldığı belirtildi. Şikayetçiyi arayıp, bağırarak para isteyen T.A.'nın, karşısındaki kişinin, "Neden bağırıyorsun, neden celalleniyorsun?" demesi üzerine, "Tefeciyim oğlum ben. Domates, biber satmıyoruz" dediği öğrenildi. Ayrıca şüphelilerin, başka bir mağdurun 50 bin liralık borcunu zorla 2 milyon lira olarak tahsil ettiği belirtildi. Şüphelilerden Y.K.'nin (25) ise Yenişehir'de bir gece kulübünde konsomatris olarak çalıştığı, parasını tefecilere vererek işlettiği ve kar payı aldığı öğrenildi. Öte yandan şüphelilerle bağlantılı 5 kişinin de 15 Nisan'da Yenişehir'den İstanbul'a silah ticareti için gittikleri sırada yakalanıp tutuklandıkları belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 1'i kadın 33 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Yenişehir Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden 6'sı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 27 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden aralarında T.A. ile Y.K.'nin de bulunduğu 21 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aylarca takip edilen tefecilere şok operasyon: 21 kişi tutuklandı

Aylarca takip edilen tefecilere şok operasyon: 21 kişi tutuklandı

Aylarca takip edilen tefecilere şok operasyon: 21 kişi tutuklandı

Aylarca takip edilen tefecilere şok operasyon: 21 kişi tutuklandı

Aylarca takip edilen tefecilere şok operasyon: 21 kişi tutuklandı