İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Bağcılar Türkçe için çalışacak

Bağcılar Türkçe için çalışacak

Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Böylece Cumhuriyetin 100'üncü yılında Türkçe’nin tanıtımı başta olmak üzere önemli projeler hayata geçirilecek

2009’dan beri Türkiye'nin dilini, kültürel mirasını, sanatını tanıtmak ve bu alanlarda eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü ile yerel yönetimlere örnek çalışmalar yapan Bağcılar Belediyesi yetkilileri İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türkçe’nin tanıtılması, Türk kültüründeki barış unsurunun öne çıkarılması için yapılacak faaliyetler konuşuldu. Daha sonra ise Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Belediyemizin sınırlarını aşacağız

Göreve geldiği günden beri özellikle Balkan coğrafyasında güçlü ilişkiler kurduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Belediyemizde kurucu belediye başkanımızın başlattığı bir gelenekle birlikte Osmanlı bakiyesi olan bütün topraklarımızda önemli bağlar kuruldu. Kazakistan’dan Balkan coğrafyasına kadar birçok yerde çok önemli çalışmalar yapıldı. Balkan coğrafyasından gelen dostlarımızla yakın ilişkilerimizi artırıyoruz. Belediyemizin yaptığı çalışmalarda onlara olağanüstü derecede yer verme gayreti içindeyiz. Kazakistan’dan göçle gelenlere de geleneklerinin devamına ve eğitim boyutundaki çalışmalarına yönelik çalışmalarına destek verdik. Sınırlarımız içindeki kardeş belediyecilik anlayışını sınırlarımızın çok ötesine çıkarmış bir belediyecilik geleneğiyle çalışıyoruz. Bu açıdan yapılan işbirliğimizle coğrafyamız ve ülkemiz adına kıymetli işler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.
 


Dünyanın Yunus'a ihtiyacı var
Türkiye’nin dünyaya açılması noktasında önemli bir görev ifa ettiklerini söyleyen Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise “Bu görevin en önemli kısmı Türkçe’nin, öğretim kısmı ve kültür sanat faaliyetleriyle Türkiye ile dünya arasında bağ kuruyoruz. Bu bağı kurarken de şu anda 65 merkezimiz var. Ama sadece bu merkezle dünya çapında değil, aynı zamanda uzaktan Türkçe öğretimiyle bu yıl içerisinde 196 ülkede Türkçe kursu başlattık. Bu şunu gösteriyor ki, dünyanın Türkiye’nin farklılığına, kültürüne ve diline ihtiyacı var. Bu da bizim dünyaya sunabileceğimiz en önemli katkıdır. Dünyanın Yunus’un nefesine, söylemine, aşkına ihtiyacı var. Bağcılar Belediyesi’ne de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. 2023 Türkiye’mizin 100. yılı münasebetiyle daha çok çalışmak istiyoruz. İnşallah hem yakın hem uzak coğrafyamızda Türkiye’nin dünyaya götüreceği medeniyet anlayışını, dilimizin güzelliğini ve kültürümüzdeki barış unsurunu birçok projeyle taçlandırırız” diye konuştu.