Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Bahçelievler'de hastaneye saldıran 29 şüpheli gözaltına alındı

Bahçelievler'de hastaneye saldıran 29 şüpheli gözaltına alındı

Bahçelievler'de geçtiğimiz gün hastaneye düzenlenen silahlı saldırı düzenleyenlere yönelik operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Haberleri
KAYNAK: DHA

Bahçelievler'de hastanenin acil servisine silahlı saldırı düzenleyen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Birbiriyle husumetli 2 organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 29 şüpheli yakalandı.

Bahçelievler'de geçen günlerde kaldırımda yürüyen 3 kişiye yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda E.K. isimli bir kişi hayatını kaybederken 1 kişi ise yaralandı. Olayın ardından Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının yakınlarına yönelik yine bir silahlı saldırı düzenlendi. Burada da biri polis, biri jandarma olmak üzere 5 kişi yaralandı. 2 ayrı silahlı saldırının ardından polis, konuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Yapılan çalışmaların ardından silahlı saldırıların birbiriyle husumetli 2 organize suç örgütü arasında yaşandığı tespit edildi. Çalışmalarını tamamlayan polis şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.

Yerlikaya açıklamasında, "27 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde birbirleriyle husumetli olan iki organize suç örgütü arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişinin yaralandığı, 30 Ağustos 2024 tarihinde Bahçelievler ilçesinde gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda ise örgüt üyesi E.K. isimli kişinin öldürüldüğü ve 1 kişinin yaralandığı, 30 Ağustos 2024 tarihinde Bahçelievler ilçesi Devlet Hastanesi önünde husumetli olduğu gruba karşı gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda orada bulunan bir polis memuru, bir jandarma personeli, bir özel güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 5 kişinin yaralandığı eylemlere karıştıkları ve eylem hazırlığında oldukları tespit edilen organize suç örgütü üyelerine karşı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İstanbul genelinde faaliyet gösteren 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik "KUYU-23" operasyonu düzenlendi. Operasyonda, 2 Ak-47 uzun namlulu silah, 9 ruhsatsız tabanca, 3 çalıntı motosiklet, bir eylemde kullanılan otomobil, bir çalıntı otomobil, 4 kar maskesi, 2 çelik yelek ve çok sayıda fişek ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *