İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri "Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!"

"Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!"

Bakırköylü hayvanseverler, ilçe genelindeki sokak köpeklerinin toplatıldığını belirterek, “Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!” dedi.

AK Parti’nin "başıboş köpekler" sorununun çözümü için "sokak hayvanlarının uyutulması" maddesini de kapsayan yasa değişikliği teklifine tepki gösteren Bakırköylü hayvanseverler, ilçe genelindeki sokak köpeklerinin toplatıldığını belirterek, “Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!” dedi.

AK Parti’nin sokak hayvanlarına ilişkin Meclis’e sunmaya hazırlandığı yasa teklifinde köpeklerin katledilmesinin öngörüldüğünün açık olduğunu vurgulayan hayvanseverler, iddia edildiği gibi sokak hayvanları sorunun tek çözümünün yetkili tüm kurumların eş zamanlı yürüteceği kısırlaştırma ve rehabilitasyon seferberliği ile mümkün olacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Zuhuratbaba Mahallesi’nde toplatılan sokak köpekleriyle ilgili hayvanseverlerin verdiği tepkiye karşılık Bakırköy Belediyesi yaptığı açıklamada, “Patili dostlarımız iç parazit, dış parazit, kısırlaştırma işlemleri için barınağımızda rehabilitasyona alınmıştır” demişti. Söz konusu hayvanların hala barınakta tutulduğunu, yapılan toplatılmanın da, hala daha barınakta tutulmalarının da yasaya aykırı olduğunu savunan hayvanseverler, “Tutulma gerekçesi ne?” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-05-23-saat-21-00-46-dcafa03f.jpg

Şimdilerde toplatılan hayvanların ise ne sebeple toplatıldığına anlam veremediğini ifade eden hayvanseverler, Bakırköy Barınağında, köpek salımından sorumlu müdür Erol Tuncer’in havlayan her köpeği toplayacağını kendilerine beyan ettiğini söyleyen hayvanseverler, yarın da Florya Şenlikköy bölgesindeki köpeklerin toplanacağı bilgisini aldıklarını, yapılan toplatılmaların da Sağlık Müdürü Mustafa Kemal Mısırlıoğlu talimatıyla yapıldığı iddia edildi.

İktidarın "sokak hayvanlarının uyutulması” hayvanseverlerin ise ‘Katliam’ olarak nitelendirdiği kanun maddesi için harekete geçtiği bu günlerde, Bakırköy Belediyesi’nin de hayvanları toplamak için harekete geçmesi “Yazıklar olsun” dedirtti.

Bakırköylü hayvanseverler, Başkan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun adaylığı döneminde Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Kemal Mısırlıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, kendilerine “Hayvanlarda bizim canlarımız” diyen Ovalıoğlu’na verdiği sözleri hatırlattı. Ovalıoğlu’nun kendilerine, “Öncelikli yapacağımız iş etkili kısırlaştırma. İkincisi barınak koşullarını iyileştirme. Sorunu belli, çözüm belli. Bakırköy olarak gerek değerlerimiz açısından gerekse sosyo ekonomik seviyemiz açısından hem biz bize, hem de belediye olarak kendimize yetecek kapasitedeyiz. Kamusal alanlarımıza sahip çıkarsak, kendi değerlerimizi yine kamu menfaatine kullanırsak biz bu işin altından kalkarız.” diyerek asıl meselenin niyet olduğunu ifade ettiğini belirten hayvanseverler, “Bu ne perhiz, bu ne lahana” diyerek, Ovalıoğlu’ndan konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.